22 gün önce Hürmüz Boğaz'ında iki petrol tankeri bombalandı. ABD bunun İran tarafından yapıldığını ileri sürdü.Bir kaç gün sonra yüksek teknoloji ile donatılmış bir drone füze ile düşürüldü.ABD bunun sorumluluğunu yine İran'a yükleyerek savaş
konumu aldı. Nitekim Başkan Trump saldırı planlarını uygulamaya geçmeden 10 dakika önce "orantısız" bir saldırı olacağı gerekçesiyle durdurduğunu açıkladı.

Bu olay yıllar önce gelişen olayları anımsattı.1964 Temmuz-Ağustos ayları, Vietnam ile ABD arasında denizde "İt Dalaşı"yaşandığı aylardı. Nitekim 2 Ağustos tarihinde MADDOX isimli ABD hücumbotu taciz edildi 4 Ağustos tarihinde ise saldırıya uğradı. Başkan Johnson ve Savunma Bakanı McNamara Amerikan Deniz kuvvetlerinin buna karşılık vererek saldırıyı yaptığı belirtilen hücumbotu bastırdıklarını açıkladılar. ABD - Vietnam savaşının başlangıcı oldu. Yıllar sonra böyle bir olayın olmadığı belgelerle ortaya çıktı.

ABD kendi gemisine saldırarak savaş için bahane yaratmıştı. Bugün Tankerlerin bombalanmasının üstündeki "SİS" perdesi kalkmamıştır. Ancak bilinen önemli bir gerçek Hürmüz Boğazından geçen petrol tankerlerinin Çin, Hindistan ve Japonya'nın petrol ihtiyacını karşıladığıdır.

Trump'un son dakikada İran'a saldırıyı önlemesinin nedeni global bir savaşa neden olabilecek bir olayı göze alamamasıdır.

Sahi tankerleri kim bombaladı acaba!?