Yıllarca TRT’de birlikte çalıştığım sevgili kardeşim, usta kalem Nadir Doğan dördüncü ve beşinci kitabını imzalayarak gönderdi. Mutlu oldum. Bu eserler, “Curtus Lupus-Kurdun İzinde” ve “Curtus Lupus-Baron”. Kardeşim Nadir’in Altın Bozkırlar, Togarman’ın Çocukları ve Kuzey’e Yolculuk isimli üç kitabını tanıtmıştım. Önce Nadir’i anlatayım; 1967 yılında Ankara’da doğdu.Uludağ Üniversitesi'nden mezun oldu. 1993’de kameraman olarak TRT girdi. Televizyon programlarında ve “Son Göç”, “Düş Sarayları”, “Tarihin Işığında Türk Sineması”, “Koleksiyonlar” gibi önemli yapımlarda kameraman ve görüntü yönetmeni olarak çalıştı. 2015 yılında yazdığı film senaryosuyla Kültür Bakanlığı Senaryo Yazım Desteği kazandı. Doğan bu arada en film senaryoları, romanlar yazmaya, belgesel projeleri hazırlamaya devam etti ve 2018’de emekli oldu.

***

Curtus Lupus-Kurdun İzinde gerçek bir Etrüsk macerası. Curtus Lupus’un Etrüsklerin gizli savaşçısı. Nadir Doğan ezber bozan usta kalemiyle polisiye lezzetinde müthiş bir tarihi maceraya imza atmış.

Edebiyatın, gerçek tarihle buluştuğu ve birlikte gelişen iki kurgunun, insanı soluk soluğa bıraktığı Etrüsk çılgınlığını çok güzel anlatıyor. Herodot’un sözünü ettiği gizemli Etrüsklerin gerçek kökenlerini, İzmir’denTarkan’ın liderliğinde denize açılan gemilerin nereye gittiğini öğreniyorsunuz. Etrüsklerin Roma’yı neden kurduğunu ince ayrıntısına kadar okuyorsunuz. Bu arada Vatikan’ın karanlık mahzenlerinde nelerin saklandığını öğreniyorsunuz. Papa suikastının gizlenen gerçek amacının ne olduğunu öğreniyorsunuz.

***

Bu arada 1981 yılında Vatikan’da bizim için söylenenleri dehşetle okuyorsunuz: “En büyük düşmanımız olan Müslümanları eğer ebedi olarak mağlup etmek ve bütün dünyada Mesih’in krallığını kurmak is tiyorsak Türklerin gücünü mutlaka yok etmemiz gerekiyor.Çünkü parçalanmış İslam dünyasını yalnızca onlar birleştirebilirler.Kendilerine karşı örgütlediğimiz son Haç seferini Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdikleri savaşla geriye püskürmeyi ve yeniden ayağa kalkmayı başardılar.Bizim hasmımız başından beri Türklerdir.”

“Rönesans’ın ve bugün sahip olunan devrimlerin oluşmasında Müslüman alimlerin payı büyüktür. O, insanlara teşekkür etmek yerine Endülüs’te yaşayan müslümanlarla yahudileri, hristiyanlığa geçmeleri için zorlamak. İstedikleri olmayınca şiddete başvurarak onları İber Yarımadası’ndan sürgün etmek nasıl açıklanır?”

“Biz bu toprakların gerçek sahipleriyiz. Nasıl ki bugün Roma, İtalya demekse Roma’yı kuran atalarımız Etrüskler de İtalya demek. Tarih ve DNA araştırmalarında Etrüsklerin Türk soylu kavimlerden olduğu kesinleşti.”

Önümüzdeki çarşamba sizlere Nadir Doğan’ın “Baron” adlı eserini tanıtacağım.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.