Süper Lig başta olmak üzere tüm liglerde heyecan bütün hızıyla sürerken, futbol heyecanımıza Türkiye Kupası da dahil oldu! Takiplerimize, tüm liglerin ve amatörlerin yanı sıra Türkiye Kupasını da eklemiş olduk.
Takımlara fazla maç yapma olanağı veren bu kupa farklı takımları da bir araya getiriyor aslında… Örnek; Yeni Amasyaspor takımı Başakşehir ile nasıl ya da ne zaman oynayacaktı ki? Menemen Belediyesi Fenerbahçe ile oynayacak mesela önümüzdeki günlerde… Bu arada Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin geçmişte Fenerbahçe’yi kente getireceğini vaat etmiş! Bu kupa nelere kadir! Tahir Bey’e de yaramış doğrusu… Neyse, fazla maç olanağına dönelim. Sürekli yedek kalan futbolcuların ya da alt yapıda sırıtanların A takıma kazandırılması için rezerv liglere ihtiyaç olduğu bir gerçek! Ama bu rezerv ligin Türkiye Kupası gibi prestijli bir kupada geçiştiriliyor olması da bir o kadar yanlış!
Göztepe – Yeni Amasya maçını izledim. İlk 11 tamamen yedeklerden oluşuyordu Göztepe’de…. Üç büyüklerde de, diğer büyük sayılabilecek profesyonellerde de durum hemen hemen aynıydı…
Federasyonun bence bu konuyu masaya yatırması ve gözden geçirmesi gerekiyor. Seyirci de görmek istediği futbolcuyu göremeyeceğini bildiği için maça da gitmiyor! Sonra tribünler kupa maçında boş kaldı diye serzeniyorlar!
Türkiye Kupasının rezerv lige dönüşüne seyirci kalan Federasyon, amatörlerdeki alt yapı liglerinin kısacık olmasına da seyirci kalıyor! Türkiye Futbol Federasyonu, yerel federasyonları bu konuda acilen desteklemeli ve U10’dan başlayıp U19’a kadar oynanan tüm liglerin 11-12 müsabaka sonrasında bitmesini engellemelidirler.
Uzun soluklu amatör ligler ve prestiji sarsılmamış bir Türkiye Kupası dileği ile…