Dernek demokratik bir yapı mıdır?

Yapısı gereği oldukça demokratik bir yapıdır. Derneğin içinde demokrasi ve tüzüğün gerekliliklerini yürütebilmek de üyeler gerekli çabayı harcarsa imkansız değildir.

Dernekler futboldaki bütün kötülüklerin başı mıdır?

Hayattaki her sıfat için o sıfatın dağılımı için çan eğrisi vardır başka bir deyişle o sıfata çok fazla sahip olanlar, çok az sahip olanlar ve ortalama sahip olanlar mevcuttur. Demokraside de; hayat gibi iyi ve kötüler, başarılı ve başarısızlar vardır. Göztepe’de de iyi ve kötü olan her şey 1997’ye kadar derneğin içinde yaşanmıştır. Örneklememiz gerekirse Göztepe en parlak günlerini dernek olarak yaşamıştır. Buna karşı Süper denen Lig 1. Lig ise, 3. Lige - 4. Lige ve amatöre şirket olarak düşmüştür. Bu kadar sürede neredeyse 100 yıl, dernekte elbet kötü örnekler olmuştur ama iyi örnekler çok daha fazla olmuştur... Öyle veya böyle 95 yıldır devam eden kurum sayısı oldukça azdır ülkede...

Bütün Göztepeliler mafya babası mıdır?

Nasıl tüm Başkanlar Mehmet Sepil, Bülent Özkul ya da Sebahattin Süvari olmadığı gibi bütün Göztepeliler de mafya ya da tüzükte üyeliğe almama kriterlerinde yazdığı üzere yüz kızartıcı suçtan mahkum olmuş değildir.

Bütün dernek genel kurulları kavgalı mıydı? Şirket demek kavga yok mu anlamına gelir?

Askeri darbeler nasıl bu ülkedeki kavgaları sıfırlamadıysa…Kavga olmamasının karşılığı da anti-demokrasi değildir. Göztepe bağlamında kavga olmamasının tek seçeneği şirket olmak ya da dernek üyeliklerinin anti-demokratik bir şekilde kapatılması da olmasa gerek. Kavgasız genel kurul da görmüşlüğüm var demek ki olası. Kavgalı AŞ genel kurulu duymuşluğum da var… Sayın Başkan Sepil ortak alırsa kısa olmasa da orta vadede anonim şirket genel kurullarında da kavga olması da olasılıklar içindedir.

Göztepe eğer ki hala borçsuz bir futbol yapısıysa (dilerim hala öyledir) bunun sebebi yalnızca şirket olması mıdır? Şirketleşmek demek borçsuzluk anlamına mı gelir?

Şirket ya da dernek olmak illa ki iyi yönetilmek ya da borçsuz olmak değildir. Türkiye’de ve dünyada pek çok borçlu ve borçsuz şirket veya dernek yapısında futbol takımları mevcuttur. Dörtlü oligarşi (Beşiktaş-Fenerbahçe-Galatasaray-Trabzonspor) ya da Manchester United örneklerinden görüleceği üzere şirket olmak demek borçsuz olmak demek değildir, Sivasspor ve Gençlebirliği örneklerinden de anlaşılacağı üzere dernek olmak da borçlu olmak demek değildir. Önemli olan yönetim tarzıdır. Nasıl bütün Göztepeliler ya da Göztepe Başkanları takımı üçüncü ligden alıp en üst lige çıkaran ve 1976’dan beridir ilk kez dört sezon üstüste bu ligde tutan, stadın bitme sürecinde büyük pay sahibi, kulübün tarihine adını altın harflerle yazan Mehmet Sepil değil ise tüm Göztepeliler takımı 3. Lige 4. Lige amatöre düşürenler de değillerdir… Aynı toplumda da olduğu gibi Göztepe toplumunda da hepsi bir aradadır…

Derneğin üyeliklerini açması AŞ’nin yok olması mı yani önerdiğim/istediğim?

Değil tabii ki.. Aksine derneğin anonim şirkete ya da futbola destek veren bir yapı olması bana mantıklı gelen hedef. Bugün dörtlü oligarşi ve Avrupa’daki önemli kulüpler üye aidatları üzerinden önemli gelirler elde ediyorlar. Geçmişte dernek yönetm kurullarının anonim şirket yönetim kurullarına çok iyi destek verdiği örnekler de mevcuttur.

Kulüp üyeliklerinin açılması Başkan Sepil’e alternatif bir yönetim sistemi oluşturmak anlamına mı gelir?

Değil tabii ki… Ne yazık ki camiada bireysel veya grup olarak Sayın Mehmet Sepil’in yaptığı bireysel katkıyı yapabilecek bir oluşum yok... 1997’de futbol şubesi As Sinemasında şirketleştirilirken de durum çok farklı değildi.... Nitekim kötü örnekler aş döneminde de olmuştur. Sayın Sepil kadar iyi yöneten kimse olmadı anonim şirketi ama o da ne kadar iyi yönetirse yönetsin cebinden para koymaya devam etmek durumunda kaldı hep, fitbolun ve memleketin bizarre yapısı yüzünden... Ne yazık ki amatöre de sonuçta anonim şirket olarak düştü Göztepe’miz...

Dernek üyeliklerinin açılması çok mu zordur?

Aslında değil dernek yönetim kurulunun bir yönetim kurulu kararına bakar.

Kanımca seçici bir şekilde örneğin yüksek bir aidat ile ya da alternatif şekillderde seçicilik oluşturarak dernek üyeliklerini açmanın faydası zararından çok daha fazla olur Başkan Mehmet Sepil’e ve Göztepe’ye... Ve dilerim Başkan Mehmet Sepil Göztepe için yaptığı sayısız ve tüm camianın müteşekkir olduğu iyiliklerin güzelliklerin yanına bir gün kulüp aidatlarımızı ödeyebilmemizi de ekler.