İzmir Konak Belediyesi Türkiye Yazarlar Sendikasının katkılarıyla düzenlenen Vefa istasyonu etkinliğinin bu ayki konuğu Kemal Anadol olacak. Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür sanat Merkezi’nde yapılan etkinliklerde, Türk edebiyatına iz düşürmüş, yaşayan, yazın insanları konuk edilerek kişiliği ve kitapları üzerine sunumlar yapılıyor. Daha önceleri Muzaffer İzgü, Özdemir Nutku, Tarık Dursun K. gibi birçok yazarın konuk olduğu etkinliğe, bu kez, İzmir eski milletvekillerinden gazeteci ve edebiyatçı kimliğiyle Kemal Anadol konuk oluyor.
“Ayrılıklara Dokunan Kalem Kemal Anadol” başlığıyla yapılacak etkinlikte Abdullah Bizden, Erdal Karademir, Hüseyin Yurttaş ve Sancar Maruflu, Anadol’un yaşamı ve edebiyatçı kişiliğini anlatacak. M. Osman Akbaşak’ın yönetmenliğini yaptığı etkinlikte Ferhat İşlek bir görsel sunum yapacak. Etkinliğin sunumunu ise Y. Bekir Yurdakul yapacak. Sanat ve siyaset dünyasından yoğun katılım beklenen etkinlik, 25 Ocak Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak.

KEMAL ANADOL KİMDİR?


kemal-anadoleK. Kemal Anadol, 25 Kasım 1941'de Karabük Safranbolu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Ereğli Memleket gazetesini çıkararak, gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü üstlendi ve köşe yazarlığını yaptı. Emek dergisinin sürekli yazarı oldu. Türkiye Barış Derneğinin Genel Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Yeni Yüzyıl gazetesinde hukuk, demokrasi ve çevre konulu sürekli yazılar yazdı. Yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor. 12 Eylül döneminde bir dönem hapis de yatan Anadol, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Bilim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği üyesi. Cumhuriyet Gazetesi "Yunus Nadi Armağanı" ile "Abdi İpekçi Barış-Dostluk Ödülü"nü kazanan Anadol 2 dönem Zonguldak, 2 dönem de İzmir Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Anadol, evli ve 2 çocuk babasıdır.