Haber/ Sinan KESKİN

16'ncı Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, yarın akşam, “Taşta Festival Buluşması”na ev sahipliği yapacak. İsrailli Şef Lior Shambadal’ın yöneteceği Bodrum Oda Orkestrası, üç piyanistimize eşlik edecek. Gülsin Onay, Tolga Atalay Ün ve Deniz Akalın’ın solist olarak katılacakları konser, Art Israel işbirliği ile gerçekleşirken konserin etkinlik sponsorluğunu Sistem A.Ş. ve Gruptrans üstlenecek. 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağı'ndaki Taşta Festival Buluşması, saat 21.15’te başlayacak. Gecede Wolfgang Amadeus Mozart ve Ludwig van Beethoven’ın ikişer eserine yer verilecek. 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincileri Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın’ın yarışma ödülü niteliğinde olan “Taşta Festival Buluşması”na kendisinin de solist olarak katılacağı bilgisini veren Gülsin Onay, Şef Lior Shambadal ile daha önce de bir turne gerçekleştirdiklerini belirtti.

Klasik müzik şöleni

Şef Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası'nın eşlik edeceği konserde sahneye ilk olarak gelecek olan solist Özgür Deniz Akalın, Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Piano Concerto 20 in D minor, K. 466” başlıklı eserinden “Allegro – Romance ve - Rondo. Allegro assai” adlı bölümleri icra edecek. Ardından sahneye gelecek olan solist Tolga Atalay Ün, Wolfgang Amadeus Mozart’tan bir eser seslendirecek. Genç piyanist, bestecinin “Piano Concerto 21 in C major ("Elvira Madigan") K. 467” adlı eserinin “Allegro maestoso - Andante ve Allegro vivace assai” başlıklı bölümleriyle Bodrumlu klasik müzikseverlerin karşısında olacak.

Onay, ikinci yarıda

Gecenin ikinci yarısında İsrailli Şef Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası, Ludvig van Beethoven’ın “Symphony No. 4 in B flat major, op. 60” adlı eserini seslendirecek. Dört bölümden oluşan yapıtın başlıkları şöyle: 1.Adagio – Allegro vivace, 2.Adagio, 3.Allegro Vivace, 4.Allegro ma non troppo”. Gecenin son solisti Piyanist Gülsin Onay yine Ludwig van Beethoven’dan bir eserle sahnede olacak. Sanatçı, “Piano Concerto no. 4 in G major, Op. 58” adlı eserde yer alan “Allegro moderato - Andante con moto ve Rondo. Vivace” adlı bölümleri seslendirecek.

Gelecek konserler

16'ncı Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde sonraki konserler ise şöyle:

18 Ağustos/ Begül Erhan- gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, saat 20.30

20 Ağustos/ Mathias Eick Quintet: Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, saat 20.30

25 Ağustos/ Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, saat 20.30

27 Ağustos/ Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri: Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, saat 20.30