Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformu , kullanıcıları tarafından sorulan ve toplam 18.417 kez yanıtlanan sorularını analiz ederek Türkiye’nin müzik ile ilgili bakış açısını ortaya serdi. Poltio.com’da sorulan “Ne tarz müzikler dinliyorsunuz?” sorusunun en çok oy alan seçeneği %35,8 ile Pop olurken, ikinci sırayı %17,6 ile Rock ve Halk müzikleri kategorileri paylaşıyor. Rap %8,8 oranında oy alırken, Klasik %7,8, Alternatif ise %6,7 oranında oylandı. En az dinlenen müzik tarzları sırasıyla %2,1 ile Blues, %0,5 ile Caz oldu. Yanıtlayanların %3,1’i ise müzik dinlemediklerini ifade etti.



Çoğunluk Aleyna Tilki’nin abartıldığını düşünüyor!



“Aleyna Tilki’yi nasıl buluyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan 1.961 kişinin %52,82’i Aleyna Tilki’nin abartıldığını düşündüklerini ifade ederken, %26,6’sı ‘Çok başarılı buluyorum, dünya starı olacak’ dedi. Aynı soruya yanıt verenlerin %15,3’ü “Beğenmiyorum, sesini kötü buluyorum’ derken, %5,3 hiç dinlemediklerini belirtti.







Festival tercihlerimiz net, en sevilen festival açık ara Rock’n Coke!



1.579 kişinin cevapladığı “Türkiye’deki en iyi müzik festivali hangisi/hangisiydi?” sorusuna, yanıtlayanların  %68’i Rock’n Coke, %17’si Barışarock, %5’i Parkfest’i seçerken; One Love, Sonisphere ve H2000 seçeneklerinin her biri %3 oranında oylandı. “Soundcloud, YouTube Music, Spotify, Fizy arasından bir tercihte bulunduğunuzda hangisi sizin için bir "LOVEMARK(Çok sevilen marka)" olmuştur?” sorusunu yanıtlayanların %63’ü ise YouTube Music’i seçti. Spotify %23 oranında oylanırken, Fizy %9 Soundcloud ise %4 oranında oylandı.







En değerli sanatçımız Barış Manço seçildi!



7.131 kişinin yanıtladığı “Sizce Türkiye’nin en değerli sanatçısı kimdir?” sorusunda en çok oy alan sanatçı %26 ile Barış Manço oldu. Barış Manço’yu %20 ile Zeki Müren, %19 ile Neşet Ertaş, %17 ile Ahmet Kaya izledi. Sezen Aksu ve Müslüm Gürses seçenekleri %4 oranında oylandı, Cem Karaca ve Müzeyyen Senar ise %3 oranında kaldı. En az oy alanlar, %1 oranlarıyla Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ve İbrahim Tatlıses oldu. “Arabeskin isimlerinden tercihiniz kim olurdu?” sorusunu yanıtlayan 2.764 kişiden %64,1’i Müslüm Gürses dedi, %18,5 Orhan Gencebay’ı tercih ederken, %17,3 Ferdi Tayfur dedi. “MFÖ denince aklınıza hangisi gelir?” sorusunu yanıtlayan 3.884 kişinin ise %72,7’i Mazhar Alanson derken, %23,3’ü Özkan Uğur’u %4’ü ise Fuat Güner’i seçti.



Poltio.com hakkında (  )



Kullanıcıların eşit ve özgür bir ortamda soru sorup cevap verdiği bir sosyal platform olan Poltio.com, aynı zamanda tüm içerik yaratıcılara her platformda kullanılabilir test/quiz ve anket gibi etkileşim yaratan içerikler oluşturma imkanı sağlıyor. 2014 Ağustos ayında yayına giren Poltio.com ile bugüne kadar 120  binin üzerinde* soru soruldu ve sorulan sorulara 180 milyonun üzerinde* oy verildi.