Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk tanıtımının dizide yaşanan olayla ilgili olmadığı anlaşılan Game of Thrones'un (Taht Oyunları) 8. final sezonu için beklentiler zirveye ulaşmış durumda. 14 Nisan’dan itibaren yayınlanacak diziyle ilgili yeni ipuçları gelmeye devam ediyor. Son olarak fantastik dizide Arya Stark'ı canlandıran Maisie Williams final sezonuyla ilgili bilgiler verdi.

Arya Stark (Maisie Williams):

"Dizi bittiğinde kimsenin tatmin olacağını sanmıyorum. Kimsenin dizinin bitmesini istediğini de sanmıyorum. Ancak final sezonundan gurur duyuyorum. Ortaya koyduğumuz bunca işten de gurur duyuyorum. Bana göre bu çok doğru bir zaman. Umarım insanlar beğenir."

Jon Snow (Kit Harrington): Dizide Arya Stark'ın ağabeyi (Maisie Williams) Jon Snow karakterini canlandıran Kit Harington da final ile ilgili benzer bir açıklama yaptı. İngiliz oyuncu, “8-9 yıla yayılan bir dizinin final yapması inanılmaz zor bir şey. Bence herkesi memnun etmeyecek. Zaten herkesi memnun edemezsiniz. Benim favori dizilerim The Sopranos, Breaking Bad, The Wire; hepsi bu şekilde sona erdi. Sizi asla tatmin etmez” şeklinde konuştu. Yorucu geçen final bölümünün ardından, uzun süre dinleneceğini söyleyen Harington, "Final çekimlerinin ardından hepimiz ağlıyorduk ama bitirdiğimiz için miydi yoksa çok yorulduğumuz için miydi bilmiyorum. Uykuya muhtaç kalmıştık" dedi.

Tyrion Lannister (Peter Dinklage):

“Televizyon dünyasında Dan Weiss ve David Benioff kadar iyi başka yazar yok. Diziyi mükemmel bir şekilde bitirdiler. Düşünebileceğimden çok daha iyi ve sizler de buna bayılacaksınız. Benim karakterim için dizi çok güzel bitiyor. Trajik olsun ya da olmasın.”

49 yaşındaki ABD’li oyuncu, Avrupa’da geçirdiği sekiz yıllık yapım süreciyle ilgili şöyle konuştu: “Yalnızca harika bir dizinin değil; devasa bir ailenin parçasıydık. Evimden çok uzaktaydım. Ben New York’ta yaşıyorum ve çekimler Avrupa’daydı. Bu yüzden çok kereler orada kalmak zorundaydım, hafta sonları eve gidemedim. Ve böylece İrlanda’daki ve diğer çekim yerlerindeki topluluklarla derin bağlar kurdum.”

Jamie Lannister (Nikolaj Coster Wamdau):

Dizide Jaime Lannister karakterine hayat veren bir diğer başrol oyuncusu Nikolaj Coster-Waldau ise final sezonuyla ilgili şunları söyledi: “Final senaryosunu okudum ve D. B. Weiss ve David Benioff’a, ‘Daha iyisini yapamazdınız’ dedim. Bunca yıl bu dizide çalışmış biri olarak hep dizinin nasıl sona ereceğini tahmin etmeye çalışmıştım. Senaryoyu okuduğumda bazı kısımlar tahmin ettiğim gibiydi ancak diğer kısımlar kesinlikle şoke edici ve sürpriz doluydu. İçerisinde gizemli bir cinayetin olduğu ve finalde bu cinayetin bir anlam ifade etmediğini anladığınız korkunç diziler vardır ya, bu onlardan biri değil. Burada dev yapbozun tüm parçaları birleşiyor.”

Sansa Stark (Sophie Turner):

Sansa Stark karakterine hayat veren Sophie Turner dizide daha önce görülmemiş görkemli savaşların yaşanacağını, pek çok önemli kişinin öleceğini ve daha fazla duygusal işkencenin yer alacağını söyledi. Turner sözlerine şöyle devam etti: "Size kesinlikle yaklaşan bir kıyametle başa çıkmak için birbirinden ayrı olan küçük toplulukların bir araya geldiğini söyleyebilirim. Ancak bu küçük gruplar doğru olduğunu düşündükleri şeyle mücade etmeye çalışırken aralarında çok fazla gerilim yaşanacak." Turner, dizinin sevilen karakterlerinden Sansa’nın son sezonda bir savaşçıya dönüşeceğini sözlerine ekledi: "Sansa’nın içinde her zaman diğer insanların gerçekten göremediği bir savaşçı gördüm. Onun her zaman yaşadıklarından öğrenerek adapte olduğunu ve bir noktada bunların tezahür edeceğini hissettim." "Sonunda o gerçek bir savaşçıya dönüşüyor. Bu durum beni çok tatmin etti ve senaryonun onun için sonlandığı yerden oldukça mutluyum."

Deanerys Targanyan (Emilla Clarke):

Deanerys Targanyen’i (Khaalesi) canlandıran Emilia Clarke son sahnelerini çekerken duygusal anlamda ‘perişan olduğunu’ söyledi. Clarke’ın final sezonuyla ilgili verdiği bir diğer ipucu, Stark kardeşler Sophie Turner ve Maisie Williams ile ortak sahnelerde rol almasıydı. Emilia Clarke bu iki oyuncuyla daha önce dizi setinde birlikte çalışmadığını belirtti.

Fantastik dizinin çekimlerini bitmesinin ardından, Emilia Clarke, hislerini Instagram hesabı aracılığıyla hayranlarıyla paylaştı: “Neredeyse on yıldır beni evimden uzakta tutan diyara elveda demek için beni bir adaya doğru götüren bota atladım. Bu bir yolculuktu. Game of Thrones’a hayal dahi edemediğim bir hayatı yaşama imkanı sunduğu için ve bana asla özlemekten vazgeçmeyeceğim bir aile verdiği için teşekkür ederim.”

Kaynak: NTV