Tüm dünyada büyük bir heyecanla beklenen Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin final sezonu 14 Nisan'ı 15 Nisan'a bağlayan gece 04.00'da ülkemizde canlı izlenebilecek.

Yüksek maliyetli bir prodüksiyona sahip olan dizinin bölüm başı 15 milyon dolara mal olduğu ve bir sahne çekiminin 2 ay kadar sürdüğü, geçtiğimiz dönemlerde açıklanmıştı.

Yayınladığı fragmanlarda yeni sezon tarihine dair bilgiler veren yapımcı HBO, dizinin 14 Nisan tarihinde yayında olacağını resmi hesaplarında paylaştı. Dizinin alt yazılı versiyonu, 14 Nisan'ı 15 Nisan'a bağlayan gece 04.00'da ülkemizde canlı izlenebilecek.

Final sezonu nefes kesecek

Yönetmen David Nutter, “Bu sezon bölümlerinde birçok ilk var” diyor: “Bu dizinin en komik sahnesini, en duygusal sahnesini, en zorlu sahnesini bu sezonda çektim. Hele bir sahnede o kadar çok ana karakter var ki, süper kahraman filmlerine benzedi.”

Kışyarı’ndaki savaş sahnesinde Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister, Arya Stark, Sansa Stark ve Brienne doğaüstü bir düşmanla ölümüne savaşacaklar. Sinema ve dizi âleminde şimdiye dek çekilmiş en uzun savaş sahnesi olduğunu iddia ediyorlar ve ilk kez bu kadar çok ana karakter bir arada olacak. Yönetmenlerden Miguel Sapochnik, sinema tarihinde daha uzun bir savaş sahnesi var mı diye çok aramış ama bulamamış. En yakınının ‘Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’deki yaklaşık 40 dakikalık savaş sahnesi olduğunu söylüyorlar.

Kitap ne zaman çıkacak?

George R. R. Martin, 23 yıl önce yazmaya başladığı maceranın sonuna henüz gelmedi. ‘Ateşin ve Buzun Şarkısı’ serisinin ‘Kış Rüzgârları’ kitabını bitirmek için sekiz yıldır uğraşıyor. ‘Bir Bahar Rüyası’ isimli bir kitap daha var sırada. Kitaplar Jon Snow’un ölümünde kalmış durumda. Martin, dizinin yaratıcıları David Benioff ve D. B. Weiss’a hikâyeyi kabaca nasıl bitirmeyi planladığını anlatmış. Ancak kitapların sonuna gelmeden önce bile diziyle kitaplar arasında fark vardı. Dördüncü sezona kadar her sezon bir bölümün senaryosunu yazan Martin, beşinci sezondan itibaren kendini sadece kitaplarına adamış halde.

Kitaplarda olmadığı halde Hodor’un hikâyesi ve Jon Snow’un anne-babasının kimliği tamamen Martin’le sohbetlerden derlenmiş. Daha önce kitapların, dizinin gidişatını ele vereceğinden endişelenirken işler şimdi tersine döndü; dizinin, kitapların sonunu açık edeceğinden endişeleniyorlar. Elbette George R. R. Martin de dizinin fanları gibi final sezonu için ekran başına geçecek; kitaplar için de “Daha o kadar çok işim var ki umarım ömrüm yetişir” diyor.

(Kaynak: Hürriyet, Habertürk, BBC ve Yurtdışı Ajanslar)