İzmir'de, 2001 yılında ameliyat yaparken geçirdiği felç nedeniyle vücudunun sol kısmını kullanamayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Barutçu, resim sergisinde elde ettiği geliri üniversite genelinde tıp fakültesi öğrencilere burs vermek için kurulan vakfa bağışladı.

Barutçu'nun Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı'nda açtığı "Türk Tamgaları Börünün Peşinde" ismini verdiği 4'üncü resim sergisinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal, öğretim üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yağlı boya ile yaptığı tarihteki Türk devletlerini simgeleyen tamga resimlerini sanatseverlere anlatan Barutçu, çalışmasının çıkış noktasının ABD'de okuduğu bir tarih kitabı olduğunu, resim sergisini ise özellikle 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde açtığını söyledi.

Türk devletlerini araştırmaya başladığını dile getiren Barutçu, "Onların egemenliğini simgeleyen birbirinden farklı tamgalar çok ilgimi çekti. Yıllardır onları hem kitaplardan hem de kuruldukları ülkelerde araştırdım. Geçirdiğim rahatsızlık benim bu sergiyi açmama engel olmadı. Hepsini mesaimden arta kalan zamanlarda evimde yaptım, ortaya bu eserler çıktı." dedi.

Barutçu, bu süreçte kendisine en büyük desteği eşinin verdiğini, ona tüm sanatsever önünde teşekkür ettiğini ifade etti.

Barutçu, sergisinin gelirini yine üniversite bünyesinde kurdukları kendisinin de genel müdür olarak görev yaptığı DEÜ Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi Vakfı'na bağışlayacağını dile getirerek şunları söyledi:

"Vakfımız tıp fakültesinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Zaten tıp fakültesindeki öğretim üyesi arkadaşlarımız maaşlarının bir kısmını her ay yatırıyorlar. Ben de sergi gelirimi yine oraya bağışlayarak geleceğim doktorlarına destek olmak istedim. 3 Mayıs'ta açtığım sergim bugün sona erecek, resim satışlarımız hala devam ediyor. Eserlerimi alanlar resim ücretlerini o hesaba yatıracak."

Kaynak: aa