Festival coşkusu UNESCO Kenti Selçuk’u birbirinden özel etkinliklerle saracak. 49. Selçuk Efes Festivali 4- 9 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.

Bu yıl da büyük coşku ve eğlence içerisinde geçecek olan festival birbirinden önemli kültürel ve sanatsal etkinliklere sahne olacak. UNESCO Kenti Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yılı onuruna düzenlenen festivalde Ceren Akın, Pamela ve Ümit Besen ve Kurtalan Ekspres Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşatacak. Eğlencenin yanı sıra çocuklar için eğitici etkinlikler, ege mutfağından yöresel lezzetler Selçuklularla buluşacak.

Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı 49. Selçuk Efes Festivali 4- 9 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.  Müzik, eğlence ve coşku festival boyunca kültür, sanat kenti Selçuk’un sokaklarını saracak. Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yılı onuruna düzenlenecek festivalde Selçuklular müziğe de doyacak; yöresel lezzetleri de tadabilecek. Çocuklar ister felsefe atölyesine katılacaklar; isterlerse şişme oyun parkında doyasıya eğlenecekler. Festival süresince kurulacak stantlarda sanatçılar, zanaatkarlar, el emeği ve yöresel ürünleriyle yer alacak.

49. Selçuk Efes Festivali 4 Eylül Salı günü saat 19.30’da İstasyon Meydanı’ndan festival korteji ile başlıyor. Saat 20.00’de festival stantlarının açılmasının ardından Selçuk Efes Aşçıları ve Gastronomi Derneği İşbirliğiyle Pazar yerinde Ege Mutfağı’nın yöresel tatları ikram edilecek. Festivalin ilk günü Türkiye’nin, dünyanın farklı yörelerinden halk oyunları ve dans gösterileri ile son bulacak.


Cengiz Baykal’dan özel sergi


Bu yıl 49. Kez düzenlenecek olan Selçuk Efes Festivali’nin ikinci gününde saat 14.00’de Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde çocuklar için Felsefe Atölyesi düzenlenecek. Aynı gün saat 19.00’da pazar yerinde Cengiz Baykal’ın arşivinden “Dünden Bugüne Selçuk Efes Festivalleri Sergisi” açılacak.

Mevlana ve Goethe Selçuk’ta buluşacak


49. Selçuk Efes Festivali ikinci gününde çok özel ve farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.  Antik şehrin hazinesi Celsus Kütüphanesi’nde düzenlenecek olan 1. Kültürler arası Edebiyat Gecesi’nde Mevlana ve Goethe buluşacak. Efes Müzesi, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik  Merkezi ve İzmir Alman Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek olan müzikli okuma tiyatrosunda Dünya Edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Goethe ile Mevlana dramatik şiir dinletisinde buluşacak. Bu özel gösteri saat 21.00’de Celsus Kütüphanesi’nde Selçuklu sanatseverlerle buluşacak.

Çocuklar da unutulmadı, opera severler de


Çocuklar için eğlenceli ve öğretici etkinliklerin yer aldığı festivalde 6 Eylül günü düzenlenecek olan Çocuk ve Masal etkinliğinde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde Yazar Uğur Sümer 7- 12 yaş arası çocuklar için müzikli bir masal dinletisi gerçekleştirecek. Festivalin üçüncü günü olan 6 Eylül saat 21.00’de Pazar yerinde düzenlenecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri ile son bulacak.

49. Selçuk Efes Festivali içerisinde 1. Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin başlangıç konseri de gerçekleşecek. 7 Eylül günü Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro’da başlayacak olan festivalin ilk akşamında “Zorba” adlı bale gösterisi sanatseverlerle buluşacak. Yunanlı besteci Mikis Teodorakis’in müziği, Lorca Massine’nin koreografisiyle Zorba Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından saat 21.00’de sahnelenecek.  Saat 21. 30’da ise genç yetenek Ceren Akın Pazar yerinde Selçuklularla buluşacak.

Selçuk’un kurtuluşu Pamela ve Ümit Besen ile kutlanacak


Selçuk’un kurtuluşu olan 8 Eylül’ü Selçuklular Pamela ve Ümit Besen Konseri ile kutlayacak. Arabesk Fantezi Müziğin usta yorumcusu Ümit Besen ile Türk Rock Müziği’nin önemli ismi Pamela Selçuklular’a unutulmaz bir gece yaşatacak.  

49. Selçuk Efes Festivali 9 Eylül akşamı saat 21.30’da Kurtalan Ekspres Konseri ile son bulacak.