İzmir Devlet Opera ve Balesi, ilk temsilini 3 Ekim’de İspanyol rejisör Carlos Vilan rejisi ile sahnelenecek La Traviata operası ile gerçekleştiriyor. Şef Tulio Gagliardo yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve korosu, solistler Eylem Demirhan Duru, Evren Işık, Burçin Savigne, Erdem Erdoğan, Levent Gündüz, Aydın Uştuk, İnanç Makinel, Tamer Peker, Cengiz Sayın, Nazlı Alptekin, Melisa Özdemir, Ayşe Özmen, Eda Çapanoğlu, Evrim Özülgen, Burak Dabakoğlu, Murat Direk, Christopher Gagliardo, Cihan Özmen, Nejad Beğde, Doğukan Özkan, Soner Yıldırım, Burak Bardakcılar, Başar Ünal, Mehmet Deren Eladağ, Muzaffer Soydan’a eşlik edecek. Eserin dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri Gülay Korkut Dinç tarafından hazırlandı. Koro şefliğini Orhan Öner Özcan, ışık tasarımlarını da Müfit Özbek üstlendi.

Hazırlıklar tamam

2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında 3 Eylül 2019 tarihinde prömiyeri gerçekleştirilen La Traviata, orijinal haliyle dört perde olarak sunuluyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi etkinliklerini geçen yıl hizmete giren Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nin yanı sıra Elhamra Sahnesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ile uygun sahnesi bulunan çevre iller ve açık hava mekânlarında da sanatseverler ile buluşturacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin 2019-2020 sezonunda sahneleyeceği La Travita’nın dışındaki yeni eserler şunlar:

V. Murad adlı balenin prömiyer tarihi 12 Ekim 2019. Giacomo Puccini’nin ölümsüz operası La Boheme, 1 Şubat 2020 tarihinde gösterime başlayacak. Georges Bizet’nin ünlü operası Carmen’in müzikleri bu kez bale için düzenlendi. 29 Şubat 2020 tarihinde Carmen ve 11 Nisan 2020 tarihinden itibaren de West Side Story müzikali, sahnelenecek. Şahan Gürkan tarafından projelendirilen 5 Ses gençler için hazırlanmıştır. Operayı genç kitlelere tanıtmak amacıyla hazırlanan 5 Ses müzikli oyun, 25 Aralık 2019 tarihinden başlayarak Elhamra Sahnesi’nde sunulacak.

10 Kasım’da “Atatürk İçin Ağıt” konseri yapılacak. Geçen sezonlarda sahnelenen ve bu sezonda da yinelenecek eserler şöyle: Giacomo Rossini’nin komik operası Sevil Berberi, Gaetano Donizetti’nin Aşk İksiri adlı operası, Carl Orff’un aynı adlı eserinin müziği ve Robert North’un koreografisiyle sahnelenmekte olan Carmina Burana balesi bu sezonda sahnelenmeye devam edecek. Bach Alla Turca ve Dansın Rengi adlı birer perdelik baleler sezon programı içinde yer alacak. Çaykovski’nin klasik bale tarihinin başyapıtlarından Fındıkkıran balesi de bu sezonun programı içinde yer buluyor. Türkiye prömiyeri geçen sezon gerçekleştirilen ve sezon boyunca İzmirli sanatseverlerin büyük ilgi ile izledikleri İspanyol Renkleri sahnelenmeye devam edecek. Cem İdiz’in müziği, Özlem Belkıs’ın metnini yazdığı Kanlı Nigar adlı müzikal bu sezon da yer alıyor.