Haber/ Saadet Erciyas

Akbaba, Gırgır, Çarşaf, Çivi ve benzeri dergiler Basmane'de Ayavukla Kilisesi'nin eklentisinde yer alan İGC Basın Müzesi'nde sergilenecek. 

2019 yılının Ekim ayında yaşama veda eden Özakman'ın yakın arkadaşı SİMGE Grubu’nun kurucusu yazar, şair, İnşaat Mühendisi Osman Akbaşak, yazarın evinde bulunan değerli koleksiyonun bozulmaması için girişimlerde bulunmuş ve okurlarla bir bütün halinde buluşacağı bir kitaplıkta sergilenmesi için çaba harcamıştı. Biz de Akbaşak'ın bu çağrısına sayfamızda yer vermiştik. 

Osman Akbaşak, Mukadder Özakman'ın sinema konulu kitapları dışında kalan bin dolayında kitabın da Kemalpaşa Belediyesi'nce Haziran ayında açılacak Şehit Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş Kütüphane ve Bilim Merkezi'nde yer alacağını söyledi. Akbaşak, "Kitaplar değerli arkadaşım Mesut Tim’e teslim edildi. Kalan az sayıda doküman da değerlendirilmek üzere ayrıldı. Uzun bir süreden sonra üzerime aldığım görevi başarmanın huzuru içindeyim. Bütün bunları yapabilmem için yolumu açan Mukadder Özakman’ın varisi, Metin Öztoprak beyefendiye İzmir kültür mirasına verdiği katkı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.