Haber/ Gökmen KÜÇÜKTAŞDEMİR

Televizyon dünyasında kamera önünden kamera arkasına geçerek, ekranlar için yeni yüzler yetiştirmeye başlayan Berna Ergin, oyuncu olmak isteyen gençlerin hayallerini gerçekleştiriyor. Medyaya 15 yaşında girdiğini anlatan Berna Ergin, "İşe başladığımda yalnız kaldım.  Elimden tutan kimse olmadı. Ben her şeyi kendi çabamla öğrendim. Kendi yeteneğimi çocukken fark ettim. Pek çok TV kanalında çalıştım. Türkiye'nin her yerinde organizasyonlarda sunuculuk yaptık. Büyük emek sarf ettim, zorluklarla karşılaştım. Gençlerin aynı zorlukları yaşamasını istemiyorum" dedi.

İZMİR'İN YILDIZI PARLIYOR

"Gençlerin önünü açmalıyım, bu alanda çalışmak isteyenlere yol göstermeliyim" diyerek kendi adıyla cast ajansı kurduğunu anlatan Ergin, "İnsanlar doğru yerde, doğru zamanda olup; doğru menajerle çalıştığında iyi yerlere gelebiliyorlar. Ne mutlu ki ajansımıza, çocuklar ve gençlerin ilk projelerinde yer alıyoruz. Onlarla bunun gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Ergin, "Ben her zaman şunu söylüyorum; evet İstanbul bu sektör için çok önemli. Sektörün kalbi orada atıyor. Ama şuan İzmir de o yolda ilerliyor, plato olmaya hazır. Bu sebeple sektörde çalışmak isteyen herkes önce İzmir’de gerekli eğitimi almalı, bir kaç projede yer alarak pişmeli” dedi.

Cast ajansları ve çalışma prensipleri ile ilgili bilgi veren Berna Ergin şunları söyledi: “Cast oyuncu demek biz de oyuncu ajansıyız. Biz ajansa kayıt yaptırmak isteyenlere başvuru formu veriyoruz. Bu formda her şey yazıyor. Kendi isteğiniz doğrultusunda hosteslik, modellik, oyunculuk gibi alan seçiyorsunuz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hareketli çekimler sosyal medya açısından önemli bir hale geldi. Artık bir model, sadece fotoğraf çekimine girmekle kalmamalı, aynı zamanda video çekimlerinde de performans gösterebiliyor olmalı. Bunu başarabilmek için de duruş, zerafet, diksiyon gibi temel eğitimleri almalı. Çünkü oyunculuk bir bütün. Böyle bir yola cast ajanslarıyla başlamak da bu açıdan önemli. Biz ihtiyaç duyabileceği her türlü eğitimi, alanında uzman kişiler tarafından bize başvuranlara veriyoruz. Bize her gün gelen projeler içinden onları onlara uygun olanlara yönlendiriyoruz. Onların içinden mutlaka kendilerini gösterebilecekleri bir proje çıkacaktır. Ayrıca oyuncumuzun ahlaki ve hukuki tüm haklarını da koruyoruz. Sektöre kazandırdığımız oyuncularımızın da arkasını kollamaya devam ediyoruz. Ege kasabalarında, kentlerinde, şehirlerinde çekilen neredeyse tüm projelere oyuncu gönderdik. Son olarak 7. Koğuştaki Mucize, Mucize Aşk 2 filmlerine oyuncular gönderdik. Şu anda da çekimleri Dikili’de devam eden bir televizyon dizisi için çalışıyoruz.”

VAZGEÇMEYEN KAZANIR

Medya sektörünün zor koşullarına rağmen bu alanda ilerlemek isteyen gençlerin mücadeleden vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Ergin, “Ben bu sektörde yer almak isteyen gençlere öncelikle çok kitap okumalarını öneriyorum. Kitap, gazete, dergi ne varsa olabildiğince okusunlar, gündemden kesinlikle uzak kalmasınlar. Spor, kültür-sanat, sosyal yaşam gibi hayatın her alanında kendilerini geliştirsinler. Çünkü sahip olacakları her yetenek her özellik onları diğerlerinden ayıracak ve ön plana çıkaracaktır. Son olarak da istedikleri yolda mücadele etmeyi kesmesinler. Hepimiz yoruluyoruz, yılıyoruz ama her zaman mücadeleye devam edenler kazanıyor” ifadelerini kullandı.