Haber/ Saadet Erciyas

Araştırmacı, yazar, Sanatçı İnşaat Mühendisleri (SİMGE) ve Ekin Yazın Dostları İzmir Grubu'nun yöneticisi İnşaat Mühendisi Osman Akbaşak'ın "Barışın Renkleri" kitabı Şehir Hatları Yayınları'ndan çıktı. Akbaşak, Kıbrıs savaşı üzerinden "barış" temasını işlediği yeni kitabını okurları için 1 Eylül 2020 Cuma günü Kemeraltı'ndaki Duvar Kitabevi'nde imzaladı.

Kitap, 1974 yılında yaşanan Kıbrıs'taki savaşa katılmış ve yaşadığı travmanın etkisiyle hayattan kopmuş bir askerin, umudunu hiçbir zaman yitirmeyen babasıyla yeniden iletişim kurmasına giden süreci anlatıyor. Bu süreçte en önemli rolü, askerin torunu, barışa, toplumun yaşadığı sorunlara duyarlı, üniversitede gazetecilik eğitimi alan İzmirli genç Sibel ve onun Kıbrıslı gazeteci arkadaşları üstleniyor.

Osman Akbaşak'ın diğer kitaplarında olduğu gibi ince bir kurguyla ve içtenlikle kaleme alınmış kitap, Kıbrıs'ı da öyle güzel anlatmış ki, gidip görme isteği uyanıyor okurken. Akbaşak'ın kitabında İzmirlilerin yakından tanıdığı, barış sevdalıları Ümit Yaşar Işıkhan, Sancar Maruflu ve Okan Yüksel'in yanı sıra yaşamını Kıbrıs'ta sürdüren edebiyat öğretmeni, yazar, KIBATEK üyesi Ayşe Tural da anlatımlarıyla yer almış.

Kıbrıs konusunda gerçek anlatımlara yer veren kitap, yaşanan dramatik ve iç parçalayan öyküleriyle de oldukça dikkat çekiyor. Barışın istenirse genç ve sevgi dolu yüreklerde, karşılıklı diyalogla yeniden yeşerebileceğini vurguluyor. Akdeniz'de suların ısındığı ve karardığı şu günlerde "Barışın Renkleri" insana "umudunu asla yitirme" mesajı veriyor. Değerli yazar Osman Akbaşak'ın imzalayıp gönderdiği kitabını, eminim siz de benim gibi bir çırpıda okuyacak ve yakın geçmişte yaşanan olayları yeniden hüzünle anımsayacaksınız.