Sanatçı Nuri Aslan, 30 yıllık çalışmalarını 'Dört Seri Bir Sergi' adını taşıyan resim sergisinde bir araya getirdi. Akrilik tekniği ile yaptığı çalışmaları, "Mitolojik İzdüşümler", "Doğadan Dokular, "KoronART", "Yer ve Gök" olarak dört seride adlandırdı. Oluşturduğu dört serinin ilki olan "Mitolojik İzdüşümler" ağırlıklı olarak Anadolu ve Mezopotamya mitolojisini işleyen Aslan, bunu günümüze ait sembol ve çeşitli evrensel ögeleri kullanarak metaforik anlatımlara yer verdiğini belirtti.

Bu seride daha çok toplumların tarihsel geçmişiyle bugünü arasındaki bağlantıyı temel aldığını ekledi. "Doğadan Dokular" olarak adlandırdığı ikinci seride renk ve teknik arayışlar adına denemeler yaptığını ifade eden Nuri Aslan, yitip gitmekte olan ekosistemi, onu bu hale getiren insana yeniden hatırlatmak, doğayı kutsamak adına bir temayı işlemeyi bir sanatçı ve birey olarak gerekli gördüğünü söyledi.

SANATÇI DUYARLI OLMALIDIR

"Sanatçı herkes gibi toplumun bir bireyi ise, olup bitenlere duyarlı olması doğası gereğidir" diyen Aslan, sergide "Yer ve Gök" adını taşıyan serisinin çocukluk dönemine en uygun düşen çalışmalardan oluştuğunu belirtti. Tarih boyunca kimi dönemlerde yaşanan çeşitli doğal afetler ve salgınlar büyük toplumsal tarajedi ve travmlara yol açtığını belirten Aslan, döneme şahit olan sanatçıların yapıtlarında bu durumu işlediklerini vurguladı. Albert Camus'un 'Veba' romanını örnek veren Nuri Aslan, görsel dilin olanaklarını kullanarak Kovid-19 salgınını anlatmaya ve geleceğe bir şeyler bırakmaya çalıştığını söyledi. 14 Nisan'da açılan, 'Dört Seri Bir Sergi' resim sergisi 29 Mayıs'a kadar Atlas Pavyonu 2 No'lu sanat galerisinde ziyaret edilebilecek.