Çevrimiçi dizi/film izleme platformu Netflix, Türkiye’deki abonelerinin 2020’de en çok hangi tür içerikleri izlediğini ve hangi türlerin bir önceki yıla göre yükseliş gösterdiğini açıkladı.

Webtekno'nun aktardığına göre, Netflix tarafından yapılan açıklamalarda 2020 yılında Türkiye’de en fazla tercih edilen tür drama olduğu belirtildi. En fazla tercih edilen ikinci tür ise komedi ve stand-up içerikleri oldu. Komedi türündeki yapımların en fazla tercih edildiği aylar ise, korona virüsü salgını tedbirlerinin en yoğun şekilde uygulandığı nisan, mayıs ve haziran ayları oldu.

Aksiyon kategorisi, Türkiye’deki Netflix aboneleri arasında en fazla tercih edilen 3. tür oldu. Ebeveyn kontrolleri ile içeriklerin farklı yaş gruplarına göre filtrelenebildiği çocuk yapımları, en fazla tercih edilen dördüncü tür olurken; korku ve gerilim türü de beşinci sırada yer aldı.

Reality, izlenme oranı en çok artan tür oldu

Netflix Türkiye, izlenme oranları en fazla artan türleri de açıkladı. Açıklananlara göre reality, geçtiğimiz yıla kıyasla en fazla yükseliş gösteren tür oldu. İzlenme oranları en fazla artan ikinci tür ise “romantik”. Listenin üçüncü sırasında Güney Kore dramaları, dördüncü sırada fantastik yapımlar, beşinci sırada ise animeler yer aldı.