Kesal’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Nasipse Adayız”, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikâyesine odaklanıyor. Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci’nin başrollerde yer aldığı filmde Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta da konuk oyuncu olarak rol alıyor.

Ay Yapım, Poyraz Film, Thalia Production ve Living Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği “Nasipse Adayız”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sırbistan Film Fonu tarafından desteklendi.

Türkiye-Sırbistan ortak yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini Barbu Balasoiu, kurgusunu Ali Aga, sanat yönetmenliğini ise Oya Köseoğlu üstlendi.

İlkgösterimini Avrupa’nın önemli festivallerinden 49. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde gerçekleştiren filmin Türkiye’deki ilkgösterimi İstanbul Film Festivali’nde yapıldı.

İstanbul Film Festivali’nde en iyi yönetmen, en iyi kurgu ve FIPRESCI En İyi Film ödüllerini kazanan film, son olarak 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında en iyi film, en iyi yönetmen, Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü, yardımcı rolde en iyi kadın oyuncu ve Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü’yle beraber toplam beş dalda ödüle değer görüldü.

“Nasipse Adayız” 30 Ekim’de Bir Film dağıtımıyla Türkiye’de sinemalarda gösterime girecek.