Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Kovid-19 kısıtlamalarıyla ilgili alınan yeni kararları duyurdu. Dünya Müzik Günü'nde müzik yasaklarının 24.00'ten sonra olmak üzere devam etmesi kararına ve Erdoğan'ın "Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" sözlerine müzik dünyası tepki gösterdi. 

Ülke yangın yeri

Tepki gösteren isimlerden rap şarkıcısı Ağaçkakan, "Gece 12'de müsait olanı Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na ya da herkesin bildiği ismiyle havuza bekleriz. Mini bir konserimiz olacak" diyerek yasağa tepkisini gösterdi. Konser için alana giden Ağaçkakan ve eyleme katılan dinleyicilere "sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları" gerekçesiyle para cezası kesildi. Gözaltına alınan sanatçı ve 6 dinleyicisi yaklaşık 2 saat sonra serbest bırakıldı. Ağaçkakan, serbest bırakıldığını yine Twitter hesabından duyurdu. Erdoğan’ın sözleri sosyal medyada sanatçıların tepkisine yol açtı. Bir tepki de sanatçı İlkay Akkaya'dan geldi. Sanatçı İlkay Akkaya, "Ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil, ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız" dedi.

Akkaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kendi çıkarları söz konusu olduğunda büyük kalabalıklar toplayarak salgının daha da büyümesine neden olanların müzikle ilgili aldıkları bu karar tabii ki halk sağlığıyla açıklanamaz. Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız."