Almanya’daki Chiemgauer Musikfrühling Festivali, Bükreş ve Arezzo’daki SoNoRo Festivali, Kobe International Music Festival ve Münih’teki Pèlèrinages’in ev sahibi topluluğu Ensemble Raro, dün gece AASSM’de 32. Uluslararası İzmir Festivali’nin en güzel konserlerinden birini verdi. Enerjileri, virtüöziteleri, uyumları ve yorumlarıyla göz kamaştıran Topluluk 90 dakikalık konserin sonunda dakikalarca alkışlandı.


Piyanist Diana Ketler, keman sanatçısı Marc Bouchkov, viyola sanatçısı Razvan Popovici ve viyolonsel sanatçısı Justus Grimm’den oluşan Ensemble Raro önce Camille Saint-Säens’ın Piyanolu Dörtlü için Bacarole adlı eserini seslendirdi. Topluluk konserin ilk bölümünü unutulmaz bir Brahms (Sol minör Piyano kuartet) yorumu ile bitirdi.


İkinci bölüm Fauré’nin Do minör piyano kuarteti ile başladı. Ve belleklerden silinmeyecek final, Thomas Wally’nin Ensemble Raro için düzenlediği Enescu’nun 1 numaralı Romen Rapsodisi ile geldi. Grubun lideri viyola sanatçısı Razvan Popovici bu kendileri için özel olarak düzenlenen bu eserin prömiyerini İzmir’de yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.


Uluslararası İzmir Festivali 21 Haziran 2018 Perşembe akşamı 21.00 de AASSM’de yapılacak Nederlands Dans Tiyatrosu gösterisi ile devam edecek.