S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), “Monet’nin Bahçesi – Musée Marmottan Monet’den Başyapıtlar” adlı sergiyi online erişime açtı. Fransız ressam Claude Monet’nin eserlerinin yer aldığı sergi, ressamın en büyük koleksiyonuna sahip olan Musée Marmottan Monet (Paris) işbirliğiyle 9 Ekim 2012–6 Ocak 2013 tarihleri arasında ziyarete açılmıştı.

Ressamın olgunluk döneminin ana teması olan Giverny Bahçesi’ne odaklanılan sergide sanatçının Giverny Bahçesi’ndeki evi, geç dönem bahçe manzaraları, nilüferler ve ünlü Japon köprüsü tablolarının yanı sıra, yakın arkadaşı ressam Auguste Renoir imzalı Monet ve eşi Camille’in portreleri, kişisel eşyaları ve fotoğrafları da yer alıyor.

Sergi kapsamında hazırlanan çocuklara yönelik oyunlar da sergiyle birlikte online erişime açıldı. Etkinliklerde çocuklara Monet ve empresyonizm akımı hakkında bilgi vermeyi amaçlayan çizim ve boyama alıştırmaları yer alıyor.

“Monet’nin Bahçesi- Musée Marmottan Monet’den Başyapıtlar” sergisine SSM’nin internet sitesi, sosyal medya hesapları ile Youtube kanalından erişilebiliyor.