Xsights Araştırma ve Danışmanlık’ın Marketing Türkiye Almanak 2020 için Türkiye temsili 500 kişiyle gerçekleştirdiği "2020’nin En Beğenilen Dizileri" araştırmasında ilk sırada yüzde 20 oyla "Masumlar Apartmanı" yer aldı. Onu yüzde 18’le "Bir Zamanlar Çukurova" ve "Kırmızı Oda" takip etti.

Araştırmaya göre 2020’de dizilerde en çok kadın oyuncular beğenildi. "Masumlar Apartmanı" dizisinde Ezgi Mola’nın hayat verdiği Safiye karakteri yüzde 64 oyla ilk sıraya yerleşti. "Bir Zamanlar Çukurova"da Züleyha’yı canlandıran Hilal Altınbilek ve "Kırmızı Oda"da Alya karakteriyle yer alan Melisa Sözen öne çıkan diğer oyuncular oldu.

Araştırmada göre en çok izlenen TV kanalı yüzde 60 ile Kanal D olurken, onu yüzde 54’le FOX TV ve yüzde 50 ile Show TV takip etti. TV8’in dördüncü sırada olduğu araştırmada "Masumlar Apartmanı"nın yayımlandığı TRT 1 yüzde 34’le en çok izlenen beşinci kanal oldu.

Araştırmada katılımcıların yüzde 72’si dizileri TV’de yayımlandığı saatte izlemeyi tercih ettiğini belirtti. Yüzde 37’siyse daha sonra YouTube’dan izlemeyi tercih ediyor.

Katılımcıların takip ettikleri dizi sitelerinde Puhu TV yüzde 59’la ilk sırada yer alırken, onu yüzde 7 ile Diziizle ve yüzde 6 ile Netflix takip etti.

En beğenilen çevrimiçi dizi: 'Atiye'

Katılımcıların en beğendikleri çevrimiçi dizi yüzde 19’la "Atiye" olurken, "Aşk 101" ve "Hakan Muhafız" yüzde 18’le ikinciliği paylaştı. Berkun Oya imzalı "Bir Başkadır" ise yüzde 12 oyla beşinci sırada yer aldı.