Karşıyaka Belediyesi, bilimin ışığında geçmişten geleceğe ayna tutmak ve kentin yazılı belleğini oluşturmak amacıyla, bu yıl üçüncü kez “Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu” düzenleyecek. Pandemi nedeniyle başvuru süresi 15 Eylül’e kadar uzatılırken, sempozyum planlandığı gibi 25 - 27 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TARİHTEN MİMARİYE

Hazırlık çalışmaları devam eden sempozyumda bilim insanları, akademisyenler ve çeşitli alanlardan uzmanlar bildiriler sunarak; Karşıyaka’nın dünü, bugünü ve geleceğine dair araştırmalarını ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak. Bildirilerde; Karşıyaka Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik, Sanat Tarihi - Etnografya, Turizm - Bölgesel Kalkınma, Coğrafya, Çevre Su ve Bitki Kültürü, Edebiyat ve Halk Bilimi, Kentsel Koruma ve Planlama, Peyzaj - Flora - Fauna, Mimari, Sosyoloji, Spor, Yerel Yönetimler - Afet Yönetimi - Kentsel Dönüşüm ile Tarım ve Kooperatifçilik konu başlıkları ele alınacak.

BİLDİRİLER KİTAPLAŞACAK

Organizasyona katılmak isteyenler, bildiri özetlerini 15 Eylül 2020 tarihine kadar Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne iletebilecek. Bilim Kurulu’nun yapacağı değerlendirmelerin ardından, kabul edilen bildiriler 30 Eylül’de açıklanacak. 25, 26 ve 27 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek sempozyumda sunulacak bildiler, daha sonra Karşıyaka Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek. Davet ve başvuru formuna https://karsiyaka.bel.tr/public/uploads/file-1597818407320.pdf linkinden ulaşılabilirken, 0232 399 40 88 - 92 - 82 numaralı telefonlardan da detaylı bilgi edinilebilecek.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK BULUŞMA

Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu’nun ilk olarak 2005 yılında, ikinci kez de 2013 yılında düzenlendiğini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyakamız tarihi, coğrafyası, kentsel gelişimi, bitki örtüsü, iklimsel özellikleri, iktisadi ve sosyal yaşamıyla, üçüncü kez bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yapacak. Önceki yıllarda olduğu gibi bu sempozyumda da temel amacımız; kentimizin geçmişten günümüze kadar olan birikimlerini ve geleceğini bilimsel bakış açısıyla değerlendirmek, yazılı bir bellek oluşturmak ve yeni nesillere aktarabilmektir. Değerli akademisyenler, bilim, edebiyat, kültür ve sanat insanları ile araştırmacıları 25, 26, 27 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz sempozyuma katılmaya davet ediyoruz” dedi.