İzmir'in Bergama ilçesinde, ünlü caz müziği sanatçısı Timuçin Şahin önderliğinde dünya müziğinin önde gelen isimleriyle birlikte oluşturulan Bergama Kolektif Hayal Gücü Orkestrası bir konser verdi.

Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi (BKHMM) ile dünya müziğinin önde gelen isimlerini bir eğitim habitatında buluşturan caz sanatçısı Timuçin Şahin, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği proje ile müziğin paylaşımını yeniden Bergama'ya taşıdı. BKHMM bünyesinde kurulan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası ise Bergama Kültür Merkezi BerKM'de ikinci konserini verdi.

MİNİK MÜZİSYENLER ORKESTRA YÖNETTİ


Konserde Bergamalı küçük müzisyenlerin içinde ABD'li müzisyen Owen Hart Jr, Türkiye'nin genç yeteneği elektrik basçı Halil Çağlar Serin ve perküsyon ustası İspanyol Enric Monfort'un da bulunduğu orkestrayı yönetmesi büyük alkış aldı. Konser sırasında ABD'li opera sanatçısı Talya Westbrook ve elektro akustik müziğin usta ismi Adam Mirza, BKHMM öğrencilerini cep telefonu ile ekrandan görüntülü olarak kutladı.


MODEL OLARAK TÜRKİYE'DE BİR İLK


Konserin ses kayıtlarını, ses ve kayıt mühendisi Alp Turaç'ın yaptığı konser sonunda konuşan Timuçin Şahin, "DNA'sında müzik olan Bergamalı çocukların ve yetişkinlerin müzikal ve sanatsal farkındalıklarını arttırmak için tasarlanmış olan Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi'nin 10 haftalık çalışması ile ortaya çıkan Bergama Kolektif Hayal Gücü Orkestrası'nın ikinci konserini veriyor olmamız benim için tarifsiz bir mutluluk. Profesyonel ya da amatör müzisyen ayrımının, yaş, seviye ve müzikal tecrübe bariyerlerinin olmadığı kapsayıcı ve yaratıcı bir orkestra kurguladık. Kolektif Hayal Gücü Orkestrası bir model olarak Türkiye'de bir ilk. Dünya üzerinde de 'avant garde' (öncü) müzik alanında örneği yok. Projemizin amacı yüksek sanatı, kolektif bilinç, doğa ve insan sevgisi ile aynı platformda buluşturmak. Doğayı ve geleceği yok etmeden medeniyeti kurgulamanın mümkün olduğu gerçeğini kanıtlayan Bergama Belediyesi ve Bergama'nın bu güzel, yetenekli insanları ve gurur duyduğum öğrencilerimle güneşe yürüyüşümüz devam ediyor" dedi.

MÜZİK İLE DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİYORLAR


Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Bu sahnede gördüğünüz herkes sıra dışı bir iş yapıyor. Timuçin Şahin önderliğinde yapılan bu iş ile belki de burada ki çocukların hayatları değişiyor. Timuçin, 'Biz bir şeyler öğrettik belki ama onlardan da bir şeyler öğrendik' demişti. Aslında hayatta böyle bir şey. Çok önemli iki sözcük var bu projede. Birisi 'Kolektif' diğeri ise 'Hayal gücü.' Kolektif bir şekilde, ortak bir şekilde, birbirimizle, yanımızdakiyle, arkadaşımızla birlikte hayata karşı mücadele ettiğimizde yaşamı güzelleştirebiliyoruz. Ama bireysel kaygılar peşine düştüğünüzde, kötülük düşündüğünüzde de hayat herkes için çekinilmez oluyor. Bu projede binlerce kilometre uzaktan hiçbir maddi karşılık beklemeden, kendi işlerini bırakarak buraya gelen değerli müzik insanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Gönenç daha sonra Timuçin Şahin ve tüm orkestra müzisyenlerini tebrik ederek, orkestra üyelerinden Bergama eski 2. Noteri Özlem Sönmez'e bir buket çiçek verdi.