İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Eğitim Bilişim Ağı ekibi, Yatırım ve Tutum Haftası dolayısıyla farklı okullardan ve farklı branşlardan 15 öğretmen ile kahve telvelerinden resim yapma etkinliği düzenledi. Öğretmenler, yaratıcılıklarını kahve telveleri ve su ile kağıda dökerek keyifli anlar yaşadı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Eğitim Bilişim Ağı ekibi, farklı okullardan ve farklı branşlardan 15 öğretmenle, Yatırım ve Tutum Haftası'nın önemini de göstererek, resim öğretmeni Yeliz Ünal eşliğinde kahve telvelerinden resim yapma etkinliği düzenledi. Öğretmenler kahve telveleri ile suyu karıştırarak sulu boya fırçalarıyla manzara ve portre resimler yaptı. Aralarında müdür, rehber öğretmen ve resim öğretmenlerinin de bulunduğu grup, ilk defa yapılan böyle bir etkinlikte eğlenerek, farklı bir resim yapma tekniğini öğrendi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Büküm, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2017-2018 yılları içinde İzmir Bilişim Günleri Etkinlikleri yaptıklarını söyleyerek, “Şimdiye kadar 26 farklı etkinlik düzenledik. 2 bin 322 öğrenci ve öğretmenimize ulaştık. Bu etkinliklerin hepsinin içerisinde bilişim teknolojileri var. Yani öğretmenlerimize öğrencilerimize mutlaka bilişim teknolojileri ile ilgili çalışlmalar yapıyoruz. Bu hafta yatırım ve tutum haftası olduğu için, temamız geri dönüşüm ile ilgili. Mesela bu etkinlikte kahve telvesini sanatla ve teknolojiyle buluşturuyoruz. Yeliz Hocamız kahve telvesini resimde nasıl kullanabileceğini ve bir yazılımla yapılan resimleri bilgisayara aktararak bir resmin nasıl çizildiğini görebiliyoruz. Öğrenci ve öğretmen bu yazılım sayesinde nereden başlayıp nasıl çizmeleri gerektiğini görebiliyorlar" diye konuştu.