İzmir'de ilk kez online bir kermes kurarak üyelerinin bağışlarıyla Balçova'daki bir okula kütüphane yaptıran kadınların oluşturduğu 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubu, bir tiyatro oyunu sahneleyerek, üniversiteli kızlara burs desteği verecek.

İzmir'de 120 kadının bağışıyla Başöğretmen Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu'na 1500 kitabın bulunduğu bir kütüphane kurulmasını sağlayan 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubunun 13 üyesi, bu kez de 'Başka Bir Dünya İçin Manifesto' adlı oyunda rol alacak. Karşıyaka Belediyesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile işbirliği yaparak hazırlanan oyun 29 Mayıs Salı saat 21.05'te Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

Sosyal medya üzerinde bir araya gelen 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubunun kurucusu Filiz Akın, kütüphane kurmak gibi çok sayıda farkındalık yaratan projeler içinde olduklarını belirterek çıtayı biraz daha yükseltmek istediklerini söyledi. Oynayacakları oyunla üniversiteli kızlara burs sağlayacaklarını ifade eden Akın, davetiyelerin ücretsiz dağıtıldığını, gönüllülerin resmi dernek hesabına bağış yapabileceklerini belirtti. 517 kişilik salonda 1 saat süresince seyirci karşısına çıkacakları için heyecanlı olduklarını dile getiren Akın, “Bağışlanan her kuruş kadınların ayaklarının yere basması için üniversite okumasının ne denli önemli olacağını bilinciyle onlara ışık olacak” dedi.

Oyuna sayılı günler kala Amerikalı insan hakları savunucusu ve yazar Kerry Kennedy'nin kendilerine dönüş yaptığını ifade eden Filiz Akın şöyle konuştu:

"Hem oyunun yönetmenliği üstlenen hem de oyunumuzda 13 kadın ile birlikte rol alan Raci Durak, 'Speak Truth To Power' kitabının yazarı Kerry Kennedy ile iletişime geçti. Kadına şiddet ve çocuk istismarı konulu çalışmalarıyla 'Robert F. Kennedy Humanrights' organizasyonuna 30 yıldır başkanlık eden Kennedy, onlarca ödülün sahibi olduğu başarı projeleriyle, ülkesinde ses getirmiş biri. Ariel Dorfman ise, Amerika'da profesör ve kitabı bizim oynayacağımız hale adapte eden yazar. Oyunumuza günler kala bize resmi bir yazı yazarak teşekkür ettiler. Kendi ülkemizde birçok kapıyı aşındırıp egolar yüzünden ulaşamazken, bu denli ünlü ve başarılı insanların bize yanıt vermesi hepimizi derinden etkiledi ve oyunun içeriğindeki replikler hepimizin içinde çığlığa dönüştü. Sorumluluğumuz arttı. Ücretsiz oyunumuza 13 yaş üzeri herkesi bekleriz." DHA