İZTO'da, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19. yılında anma ve farkındalık yaratmak amacıyla, çarpıcı fotoğrafların yer aldığı bir sergi düzenlendi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 71. Mühendislik Meslek Komitesi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Proje Üreten Serbest Mühendis ve Mimarlar Derneği(PUMMDER) işbirliğiyle anlamlı bir sergi düzenledi. 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen ve resmi kayıtlara göre 18 bin kişinin hayatını kaybettiği Marmara Depremi'nin 19. yılında 'Anma ve Farkındalık' amaçlı düzenlenen sergi hakkında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Levent Bendeş, “Biz 71. mühendislik meslek komitesinde bir karar aldık. 17 Ağustos'u anmak için bir sergi hazırladık. Bu sergi görsel bir uyarıcı olarak neyin yapılması gerektiğini, yapılmazsa nelerin olacağını gözler önüne sermek amaçlı fotoğraflar, videolar ve bilgi içerikli yazılar hazırladık. Depremin, hatayı, eksikliği ve zayıflığı affetmediğini göstermeyi hedefledik. Bunu bir kez daha 17 Ağustos'un 19. yıl dönümünde belleğimizdeki kötü anıları canlandırma ve doğru işler yapma amacıyla gözler önüne sermeye çalıştık” dedi.

“DEPREM, İNSAN SEÇMEZ”


Bendeş şöyle devam etti: “Burada konuda uzman kişilerle bir yandan sağlam bir binanın ne gibi unsurları barındırdığını anlatırken bir yandan da sağlam olmayan binaların ne gibi eksiklikleri olduğunu ve sonuçlarının ne olacağını gösteriyoruz. Deprem , insan, makam veya mevki seçmeksizin her türlü hatayı ve eksikliği bize acı bir şekilde ödetir. Biz ülke olarak bu eksiklik ve hatalardan çok büyük acılar çektik ve büyük bedeller ödedik. Burada bunu gözler önüne serip gerçekleri ifade etmeye çalışıyoruz.”
Sergi, 13-17 Ağustos tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda ziyaret edilebilir.