İzmirli üniversite öğrencisi Canberk Duman, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek 11. Uluslararası Kış Sanat Festivali'ne (WIAFS) katılmaya hak kazandı.

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Duman, sanat yönetmenliğini Rusya devlet ödüllü ünlü Viyola Sanatçısı Yuri Bashmet'in yaptığı festivalde hem ünlü sanatçılarla çalışma fırsatı yakalayacak hem de müziğini uluslararası arenada tanıtacak.

Yetenekli müzisyenleri desteklemek ve eğitmek amacıyla her yıl düzenlenen festivale kendi bestelediği bir yaylı çalgılar kuarteti ile başvurarak kabul aldığını anlatan Duman, "Kabul mailini aldığım o ilk an çok büyük bir mutluluk yaşadım. Festivale seçim süreci ise uzun sürüyor ve katılımcılar yarışma yoluyla belirleniyor. Festival boyunca dünyaca ünlü isimlerle birebir çalışma fırsatı bulup, kendinizi ve müziğinizi tanıtma fırsatı yakalıyorsunuz. İnanıyorum ki benim açımdan müthiş bir deneyim olacak. Hedefim eğitimimin bir kısmını yurt dışında sürdürebilmek." ifadelerini kullandı.