İngiliz Yapı Enstitüsü (CIOB) tarafından her yıl  düzenlenen ve dünyanın her yerinden yüzlerce fotoğrafçının katıldığı  mimari fotoğraf yarışmasında, ödülün sahibi Türkiye’den Mehmet Yasa oldu. İnternet üzerinden yapılan oylamada, oyların %72’sini alan Yasa, “Kulenin Gözü” adlı fotoğrafını İtalya’nın Verona şehrinde çekti.

“2017 Art of Building Yılın Fotoğrafçısı” ünvanı bir yıl boyunca taşıyacak olan Mehmet Yasa, “Bu ünvanı kazanmak,  bir çok insanın benim için oy kullanması, inanılmaz bir deneyim. Ayrıca bu ödülü kazanan ilk Türk fotoğrafçı olduğum için gurur duyuyorum. Bu ilham verici yarışma, çevremizdeki binaların fotoğraflarını çekmek için, beni yeni ve yaratıcı yollar bulmaya teşvik etti. Fotoğrafıma oy veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

İngiltere’de bulunan CIOB (İngiliz Yapı Enstitüsü) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen The Art of Building fotoğraf yarışması, yapıların yaratıcılık ve güzelliklerini sergilemeyi amaçlıyor. Her yıl, dünyanın bir çok yerinden amatör ve profesyonel fotoğrafçı, Yılın Fotoğrafçısı ünvanını kazanabilmek için proje üretiyor.

CIOB başkanı Rebecca Thompson kurumun resmi web sitesinde, “Her yıl dünyanın bir çok yerinden endüstrimizin yaratıcılığını objektifleriyle yakalayan fotoğrafçılarımızın yüksek katılımı bizi şaşırtıyor. Mehmet Yasa’nın fotoğrafı, yapıdaki yaratıcılığı mükemmel bir şekilde sergileyerek sektörümüze çok büyük bir katkıda bulundu. Bu eser, farklı perspektiflerin etrafımızdaki binaları algılama biçimimizi nasıl etkilediğini gözler önüne sermektedir.” açıklamasında bulundu. Mehmet Yasa fotoğraf çalışmalarını mimar ve fotoğrafçı olan eşi Zeren Yasa ile birlikte “ZMYASA Mimari Fotoğraf” çatısı altında sürdürüyor.