Hava sıcaklığının gündüz 4 dereceye kadar düştüğü İzmir sokaklarında sokak sanatçıları ve canlı mankenler performansları ile kent sakinlerinin dikkatlerini çekip, yüzlerde tebessüm yaratıyor.
Türkiye genelinde sıcaklıklar düşerken, İzmir'de iç ısıtıcı sanat etkinlikleri yapılıyor. İzmir'de ilikleri titreten dondurucu soğukların yaşandığı bu günlerde sokak sanatçıları ve canlı mankenler sundukları performanslarla hem sokakları hem de izleyenlerin yüreklerini ısıtıyor. Alsancak, Karşıyaka ile Konak Meyda'nın da son yıllarda sık görmeye alıştığımız sokak sanatçısı canlı heykeller, sergiledikleri performanslar ve gösteriler ile sadece İzmirlilerin değil kenti gezmeye gelen turistlerinde dikkatini çekiyor.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLİYOR


Canlı mankenler son dönemde Türk askeri, efe ve barış temalarını işlemesi ise halkat ngüzel geri dönüşler alıyor. Son günler yurdu etkisi altına alan dondurucu soğuk havaya rağmen gösteriler çevresinde toplanan yediden yetmişe her yaşta vatandaş, sanatçıların bu anlamlı sunumunda duygulu anlar yaşıyor. İzliyeciler sanatçıların önünde açılan kutulara gönüllerinden koptukları kadar destek sağlarken, çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor.

[caption id="attachment_97717" align="alignnone" width="656"]sokaksanatci Sokak sanatçıları soğuk havada saatlerce hareket etmeden performanslarını sergilemenin kendileri içinde kolay olmadığını söylüyor.[/caption]

İZMİR'İ ÇOK SEVİYORUZ


Sokak sanatçıları soğuk havada saatlerce hareket etmeden performanslarını sergilemenin kendileri içinde kolay olmadığını söylüyor. Ancak sanatsever İzmirlilerin destek ve alkışlarının kendilerine verdikleri moralle bu zorluklarıda aştıklarını her fırsatta dile getiren sanatçılar, "Yaptığımız her heykelin bir konusu var. Bizler sanatseverlerin destekleri ile ancak malzeme alabiliyoruz. Atölyenin giderleri için kullanıyoruz. Hem Avrupa’dan hem de Türkiye’nin çeşitli illerinden davetler alıyoruz. Fakat biz İzmir’den kopmak istemiyoruz”dedi.