Buket Işıkdoğan İzmirli bir şair. İlk kitabı Buketçe’den sonra yayımladığı ikinci şiir kitabı İmbatım Mavi’yle okurlardan büyük ilgi görüyor.

Şair, ağırlıklı olarak İzmir’in körfezini, imbatını, sokaklarını, çiçeklerini, doğasını, yaşanan zamanlarını konu aldığı yeni kitabını yaz günlerinin sıcaklığına serinlik katmak istercesine bir imza etkinliğinde okurları, sevenleri ve dostlarıyla buluşturdu.

Alsancak’ta Arma Kitabevi’nin imbata açık salonunda öykü yazarı Yusuf Nazım’la birlikte kitaplarını imzalayan Buket Işıkdoğan’ın etkinliğinde, gazeteci-yazar Okan Yüksel, İzmir Tiyatro Derneği Başkanı Bilgehan Oğuz, şair –yazar İlhan Soytürk, Ege Sanat Dergisi sahibi Ahmet Nihat Yıldız, öykü ve roman yazarı Saadet Aydınlıoğlu, şair Zeynel Yaşar, Nezahat Yılmaz, Melih Işınak, Gündüz Koçak ve çok sayıda yazın-sanat dostları onları yalnız bırakmadı.

Şair Buket Işıkdoğan kitabını, yaz mevsimi boyunca İzmir’in denizle buluşan kentlerinde imza etkinliği yapmayı, okurlarla şiirlerini paylaşmayı  düşündüğünü söyledi.