Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, dernek olarak dünya ile rekabet edebilecek seviyede yabancı dil eğitimi verecek okullar açma, yoksul çocuklara burs imkanı sunarak sahip çıkma  ve eğitime yön verme misyonuyla çalıştıklarını söyledi. Selçuk Pehlivanoğlu, İzmir basınıyla bir araya gelerek Türk Eğitim Derneği’nin misyonundan, burs sisteminden, Ege ve İzmir bölgesindeki hedeflerinden bahsetti. Türkiye’nin en büyük ve en yetkin sivil toplum örgütü olduklarını dile getiren Pehlivanoğlu, “38 ilde 41 okulumuz ve 1 üniversitemiz var. Türk Eğitim Derneği olarak okul açtığımız illerde rekabet koşullarını değiştiriyor, çıtayı yükseltiyoruz. O bölgedeki yoksul ve başarılı çocuklara burs veriyoruz. Kendi sivil toplum yetkinliğimizi o ile yansıtıyoruz. Amacımız nitelikli yetkin eğitim vermek” dedi.

“Hibrit insan yetiştiriyoruz çünkü artık geleceğin mesleği yok, kazanımları var”

Türk Eğitim Derneği okullarında hibrit insan yetiştirme hedefi ile eğitim verdiklerini belirten Selçuk Pehlivanoğlu sözlerine şöyle devam etti. “4.0 Endüstri Devrimi ile birlikte gelişmeye başlayan “Hibrit İnsan” kavramı birden fazla niteliğe ve farklı yetkinliklere sahip bireyler olarak tanımlanıyor. Bu bağlamda TED Okulları; akademik başarının yanı sıra yaşamda sürdürülebilirliği, uyumu ve ilerleyebilmeyi sağlayan temel becerilerin de geliştirilmesi amacıyla, öğrencilerin erken yaşlardan itibaren “ilgi alanları” diye adlandırılan ve asıl müfredatın dışında öğrencinin kendisini ifade edebildiği en önemli alan olan “seçmeli dersler” ve “sanat-spor” alanlarını daha etkin hale getirerek “hibrit insan” olabilmesinin yolunu açıyor. TED İzmir Koleji’nde de bu doğrultuda, öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmak ve özgüvenli, yaratıcı, empati sahibi, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış “hibrit” bireyler yetiştirmek için tüm yaş gruplarında ve alternatif alanlarda farklılaştırılmış ayrıcalıklı eğitim programı sunuyoruz.”

“İzmir’de okullarımızın akademik çıktılarından memnunuz”

İzmir ve Ege Bölgesi’nin Türk Eğitim Derneği’nin güvendiği ve yatırım yaptığı için mutlu olduğu bir bölge olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu “Okul açtığımız her bölgenin en iyi okulu olmak için çok çalışıyoruz.  İzmir’de TED İzmir Koleji ve TED Aliağa Koleji olmak üzere iki okulumuz ve bir temsilciliğimiz var. Buradaki okullarımızın akademik çıktılarından memnunuz. Karşıyaka’da da bir okul açma hedefimiz var” dedi. 

TED İzmir Koleji’nin İzmir’e sosyal projeler anlamında önemli katkı sağladığını belirten Selçuk Pehlivanoğlu, TED İzmir Koleji’nin, geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle birçok farkındalık projesine imza attığına dikkat çekti. Pehlivanoğlu yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Okulun görsel sanatlar kulübü öğrencileri, çocukların işlevsiz oyuncaklarını toplayarak dev bir çocuk yüzü heykeli haline getiriyor ya da sahilden topladıkları atıkları dev bir balık heykeli yapımında kullanıyor. Bu heykellerden biri halen Ankara’nın simgesi Atakule’de, diğeri de İzmir’de çeşitli lokasyonlarda sergileniyor. Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla geliştirilen projeler kapsamında okulda plastik kullanımına son verilirken, belli dönemlerde çocuklar sahil temizleme etkinlikleri düzenliyor.”

“İzmir’in ilk Çocuk, Gençlik ve Sanat Bienalini yapacağız”

TED İzmir Koleji ev sahipliğinde 7-17 Mayıs tarihleri arasında Urla’da, İzmir’in ilk ve tek Çocuk, Gençlik ve Sanat Bienali’ni düzenleyeceklerini belirten Pehlivanoğlu, “Öğrencilere sanat aracılığıyla estetik farkındalık kazandırmak ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunurken, kendilerini sanat yolu ile ifade edecekleri modern ortamları sunmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. 38 ildeki TED Okulu’ndan gelen eserlerin sergileneceği Bienal İzmir’in ilk çocuk, gençlik ve sanat bienali olacak olması heyecan verici” dedi.

Dünyada Kabul Gören Bir Bakış Açısı “Eğitimsel Mükemmellik”: BTEC

TED İzmir Koleji’nde  öğrencilere akademik gereklilikleri ve iş dünyasının beklentilerini göz önüne alarak hazırlanan eğitim programları kapsamında uluslararası geçerliliği bulunan “mesleki yeterlilik” belgeleri sağlayan BTEC (Business Technology Education Council) programlarını sunduklarını dile getiren Pehlivanoğlu; “Bu programlar kapsamında “Sosyal Medya, Mutfak Sanatları, Sanat ve Tasarım, Bilişim Teknolojileri, Girişimcilik, Spor ve Serbest Etkinlik” gibi üniversite ve iş hayatında uluslararası düzeyde kabul gören, geleceğin parlak mesleklerine şimdiden hazırlanma fırsatları sunuyoruz. 100’den fazla ülkede, 25 sektörde 700’den fazla meslek alanında geçerliliği olan “Performans Bildirim”, “Yeterlik”, “Sertifika” ve “Diploma” belgelerini alma şansı sağlıyoruz” diye konuştu.

“10.000 çocuk ülkemizin kaderini değiştirebilir”

Selçuk Pehlivanoğlu Türk Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla Tam Eğitim Bursu verdiklerini hatırlatarak burs verilen öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşıladıklarını vurguladı. Pehlivanoğlu, “Öğrencilerimizin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu uygulamalar, Türk Eğitim Derneği burs uygulamalarını mevcut burs uygulamalarından ayıran en önemli özelliklerdir. Tam Eğitim Bursu’nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından okullarımızda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almakta. İzmir’de 39 tane tam eğitim burslu öğrencimiz var, bu sayıları artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Derneği, Tam Destek Bursu kapsamında ise maddi olanakları yetersiz ve başarılı, devlet okullarında okuyan lise öğrencilerine de destek oluyor.  Pehlivanoğlu bursun kapsamı hakkında şu bilgileri verdi: “Bu burs kapsamında; öğrencilerin kitap-kırtasiye, giyim giderleri ve cep harçlıklarını karşılıyoruz. Ayrıca,  Genel Merkez, TED Üniversitesi ve TED Ankara Koleji işbirliği ile Akademik Destek sağlıyor, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre sanatsal, sportif ve kültürel gelişimlerini destekliyoruz. Burs kapsamındaki engelli öğrencilerimize eğitim desteğimizin yanı sıra servis olanağı sunuyoruz. Türk Eğitim Derneği olarak bu bursları İzmir başta olmak üzere pek çok ilde vermeye başlayacağız.”