Dünya İş Cinayetlerinde Ölenleri Anma Günü, İzmir’de de düzenlenecek. İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Girişimi’nin düzenlenmesiyle kutlanacak olan anma 27 Nisan Cumartesi günü, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi Önünde, saat 14.00-15.00 arası, Ressam İrfan Ertel’in İş Cinayetleri Sokak Resim Sergisi ile başlayacak. Burada yapılacak basın açıklaması sonrası, TMMOB İzmir Mimarlar Odası Toplantı salonunda, 15.30-16.00 arası İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Girişimi, ülkemizde yıllardır yoğun biçimde yaşanan iş cinayetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirecek.

2018 yılında 1923 işçi yaşamını yitirdi

İSİG Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de, geçtiğimiz 2018 yılında en az 1923 işçinin iş kazası sonucu yaşamını yitirdiği aktarıldı, “Güvencesizliği bugünün proleter çalışma ve yaşam disiplini haline getiren AKP’nin iktidar yılları boyunca iş cinayetlerinde yaklaşık 22 bin 500 işçi yaşamını yitirdi,” şeklinde bilgi verildi.

İSİG Meclsi tarafından hazırlanan raporda, iş cinayetleri dışında meslek hastalıklarının neden olduğu ölümler hakkında da bilgi yer aldı, meslek hastalıklarının iş cinayetleri karşısında görünmez kaldığına vurgu yapıldı: