Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi kapsamında İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi işbirliğinde düzenlenen seminer, 6 Şubat 2020, Perşembe günü saat 18.30’da Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Seminerin konukları Gazete Pencere İmtiyaz Sahibi Yavuz Oğhan ve TGS Akademi Direktörü Orhan Şener olacak.

Basın sektörünün gelişen teknolojiyle birlikte kabuk değişimi yaşadığı süreçte, özellikle dijital medyada var olan ve/veya güçlü olmak isteyen basın mensupları için her iki konu da büyük önem taşıyor.

Seminer, İGC ve EMD üyelerinin yanı sıra kentte yaşayan tüm gazeteci ve medya mensuplarına açık olacak.

Program

Konu: Dijital Çağda Veri Gazeteciliği

Tarih: 06.02.2020

Yer: EBSO Meclis Salonu

Yavuz Oğhan kimdir?

1969 yılında Ankara’da doğdu. Mesleğe ATV’de gece muhabiri olarak başladı. 5 yıl boyunca muhabirlik yaptıktan sonra haber müdürlüğüne atandı. CNN TÜRK’ün Ankara haber müdürlüğü ve Temsilciliği görevini üstlendi. 2009 yılında Ankara’dan İstanbul’a CNN TÜRK’ün haber koordinatörü olarak atandı. 2011 sonrasında Posta ve Radikal gazetelerinde yönetici olarak çalıştı. Artı 1 Kanalında Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Oğhan, RS FM’de ve Bi de Bunu Dinle ve Söylemesi Bizden programlarını hazırlayıp sundu. Dijital olarak 21 Ekim 2019’da yayın hayatına başlayan Gazete Pencere’nin kurucularından ve imtiyaz sahibidir.

Orhan Şener kimdir?

Lisans eğitimini işletme-iktisat alanında tamamlayan Orhan Şener, City University London’da Enformasyon, İletişim ve Toplum alanında yüksek lisansa başladı ve 'Üniversite Öğrencilerinin Online Mecralarda Politik Katılımı' başlıklı tezi ile mezun oldu. 2014 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi'nde ‘Türkiye’de Gazetecilerin  Enformasyona Erişim ve Filtreleme Pratikleri' başlıklı doktora tezini yazıyor.

Gazetecilerin becerilerini arttırmak amacıyla Avrupa Birliği’nin desteği ile eğitimler düzenleyen aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nde yarı zamanlı  dersler veren Şener TGS Akademi’nin de direktörlüğünü yürütüyor.