Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sadece piyanosunun tuşlarına değil, dinleyicilerin ruhuna ve kanserle mücadele eden çocuklarımıza dokunacak bu seferde.

S.B.Ü. Tepecik E.A.H. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi İdari Sorumlusu Doç. Dr. Barış MALBORA, “3 Kasım 2018’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde değerli devlet sanatçımız, dünyaca ünlü piyanistimiz sayın İdil Biret, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği’nin öncülüğünde, İzmir’de ikamet eden hasta çocuklarımız ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi yararına bir konser verecektir. Öncelikle sayın İdil Biret olmak üzere, bu organizasyonu düzenleyen İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği başkanı Sayın Sevil Ozan, Sanat Koordinatörü Sayın Nilüfer Güzel, Tepecik Egitim ve araştırma çocuk onkoloji servisinde tedavi gören cocuklar için her daim yanımızda olup desteğini hiçbir zamân esirgemeyen Aslı Kokuluçiçek’e ana sponsorlarımıza, adlarını sayamadığım diğer tüm gönüllülerimize şükranlarımı su-narım” dedi.

Projenin Sanat Koordinatörü Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise; "Dünyada yaşanılan bir ilkin tanığı..Her nota bir umut dinletisi hayallerimin peşinden koştum ,umudun yeryüzü coğrafyasıyla yeniden buluşmasıydı belkide.. Minik yüreklere umut olma adına bu hastalıkla mücadele eden çocukların daha iyi koşullarda tedavi olmalarını sağlamak, hastalığa yakalanan çocuklara sahip çıkmak adına bir farkındalık yaratmak hepimiz için bir insanlık göreviydi, Şimdi ufacık çocuklar umut bekliyor” dedi.

Organizasyonu düzenleyen İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sayın Sevil Ozan; “Çağdaş birey sadece kendinden değil, kendinden daha şanssız ve zor durumda olanlardan da sorumludur. İlkesinde birleşmiş olan İzmir Hasta Çocuk Evleri İzmir’e hasta çocuklarının tanı ve tedavisi için gelen yardıma muhtaç ailelere sağlıklı bir yaşam ortamı sağlamak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, maddi ve manevi yüklerini azaltma, sevinçlerini ve kederlerini paylaşmak için daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için desteğinize ihtiyacımız var sözleriyle, Tepecik Eğitim Araştırma Hastahanesi Çocuk Onkoloji servisine çok acil solunum cihazına ihtiyaçları var sizlerin de desteğiyle bir çok kanserli çocuğun solunum cihazıyla hayata tutunmasını sağlayacağımız yardım konseriyle Müziğin birleştirici gücüyle şahit olmak istedik” dedi.

Sevil Ozan ayrıca "Her nota bir umut her kitap bir hayattır" konsere gelen her kişi bir kitap getirerek de çocuklara bir kütüphane kazandıracaklarını da dile getirdi.