Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın ilk kitabı “Son Ay Tutulması” Ankara’daki Sınırsız Yayıncılık tarafından yayınlandı. 4 aylık emeğin ürünü olan ve 78 şiirden oluşan Son Ay Tutulması, raflardaki yerini alırken, Gazeteci Karaaslan ilk kitabına gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kitapta yer alan şiirlerin bazılarını da bestelediğini vurgulayan Karaaslan, doğup büyüdüğü İzmir’e de özel bir parantez açtı. “Sen Bizimsin İzmir” şiiriyle İzmir’in kurtuluşunun 100.yılını kutlayan Karaaslan, bu anlamlı şiiri de bestelediğini ifade etti.

Tatlı bir yorgunluk kalıyor geriye

Son Ay Tutulması’na ilişkin görüşlerini dile getiren Karaaslan, “İlkler her zaman zordur, sancılıdır insan yaşantısında… Her bir başlangıç; inançla, kararlılıkla, umutla, aşkla yoğrulursa, aşılması çok güç gibi görülen yolun sonunda tatlı bir yorgunluğa dönüşür… Son Ay Tutulması da böyle oldu benim için… İlk kitabım, ilk göz ağrım sonuçta” diye konuştu. 

Yeter ki isteyelim

Gazeteci Karaaslan, en umutsuz aşkların bile zamanla ölümsüz eserlere dönüşebilmesinin mümkün olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi: “Hayat bazen, kırık dökük ilişkilerden arta kalan acılardan, bambaşka modeller oluşturulmasına imkan tanıyabiliyor. Yıkıntıların, viranelerin enkazında kalan duyguların, gün ışığına çıkarılarak farklı bir biçimde ölümsüzlüğe dönüştürülmesine de fırsat tanıyabiliyor. Yeter ki bu açıdan bakabilmesini bilelim.”

Karaaslan ayrıca, Son Ay Tutulması’na gösterilen ilgiden dolayı da tüm sanatseverlere ve şiir dostlarına teşekkür etti.