Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek amacıyla 2017 yılında kurulan Folkart Academy’de yetişenler başarılarıyla göz dolduruyor. Bugüne kadar 2 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü ve tüm eğitimlerin ücretsiz olduğu Folkart Academy, her geçen gün başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Proje Koordinatörlüğünü ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın üstlendiği Folkart Academy, sanat dünyasına nitelikli ve eğitimli oyuncular kazandırmayı sürdürüyor.

konservatuar sınavları

Özellikle sınavlarının zorluğuyla meşhur, sınırlı sayıda kişinin kazanabildiği konservatuar sınavlarında Folkart Academy öğrencileri önemli başarılar sağladı. Birçok ünlü sanatçının yetiştiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat dalı için sınavı kazanan 12 öğrenciden 4’ü Folkart Academy öğrencisi oldu. Benzer şekilde Kadir Has Üniversitesi, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ilgili fakültelerinin yetenek sınavlarında Folkart Academy öğrencileri üstün başarı gösterdi. Yetenek sınavı ile seçilen 100 kişilik Folkart Academy Polifonik korosu da bu yıl üstün bir performans sergiledi. Folkart Academy Polifonik Korosu, Bornova Kültür Merkezinde gerçekleşen İzmir Korolar Festivalinde de Sololu Yapıt Yorumlamada Başarı Ödülünü kazandı.

Başarılı öğrenciler

Öğrencilerden bazılarının başarıları şöyle:

Yağmur Çokgenç: İlk olarak ‘Çocuklar Duymasın’ adlı dizide rol aldı. Ardından pek çok reklam filminde oynadı. 3. Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Şu anda ‘Sevdim Seni Bir Kere’ adlı dizide Aslım karakterini oynuyor.

Demircan Kaçel: ‘1+Beş’ ve ‘Dayıoğlu’ kısa filmlerinde rol aldı, Ülker Piko, Rengârenk Mobilya reklamlarında oynadı, ‘Tek Yürek’ adlı dizide Serdar rolünü canlandırdı. Şimdi ise ‘Cyrano de Bergerac’ oyununa hazırlanıyor.

Aleyna Coşkun: ‘Çocuk’ isimli dizide Asiye’nin gençliğini canlandırıyor.

Ayşegül Kandemir: 2019 yılında Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü tam burslu olarak kazandı. Mavi Kumpanya Tiyatrosu isimli oyunda oynadı.

Cihat Öksüz: Konak Belediye Tiyatrosunda, bir Haldun Taner oyunu olan ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ ve Aziz Nesin’in ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ oyunlarında oynadı. ‘Kırmızı Film’ ve ‘1+Beş’ kısa filmlerinde rol aldı.

Çağatay Canavar: Sahnedeki 50. yılını geride bırakan Erhan Yazıcıoğlu ile ünlü tiyatro oyuncusu Volkan Severcan'ın rol aldığı, Bora Severcan’ın yönettiği, Tiyatro Sahnekâr’ın ‘Çehov Kabare’ isimli oyununda yer aldı.

Deniz Bice: 2019’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat Dalını kazandı. Tamer Karadağlı, Zeyno Günenç ve Volkan Severcan’ın başrollerini paylaştığı ‘İkinin Biri’ adlı oyunda rol alıyor.

Esin Şahin: 2019’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat Dalını kazandı.

Gizem Efe: Antalya’da ‘Kutup Ayısı Bobo’ çocuk oyununda oynuyor.

Hacı Ali Açıkgöz: ‘Avenger’, ‘Toy Story 4’ filmlerine seslendirme ve asistanlık yaptı. Tamer Karadağlı, Zeyno Günenç ve Volkan Severcan’ın başrollerini paylaştığı ‘İkinin Biri’ adlı oyunda rol alıyor. Tiyatro Sahnekârlar bünyesinde reji asistanlığı yapıyor.

Mert Birman: Folkart Time reklam çekimlerinde ve Star TV’de yayınlanan ‘Sevgili Geçmiş’ dizisinde rol aldı.

Oğuzcan Ulu: Star TV’de yayınlanan ‘Sevgili Geçmiş’ adlı dizide Burak karakterini canlandırdı.

Onur Özyurt: Folkart Academy’den mezun olduktan sonra ‘BERLİN DANCE INSTITUTE’yi kazandı. ‘Waiting for Godot’ oyununda, ‘Sarmaşık’, ‘Gölge’, ‘Didar’ adlı dans gösterilerinde performans gösterdi.