İzmir’in turistik ilçesi Foça ilk kez düzenlenen “Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Mirası Film Günleri” etkinlikler dizisine hazırlanıyor. 18 – 21 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek festival havasındaki etkinliklerde Türkiye ile birlikte 12 farklı ülkeden filmlerin yanısıra yönetmenler, arkeolog ve sanatçılarla söyleşiler ile kültür gezileri de yer alıyor.

Foça Belediyesi, Foça Turizmciler Esnaf ve Yatırımcılar Derneği(TUDER), İzmir Fransız Kültür Merkezi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen etkinliklere ARES Media, Ampuria Tours, Hanedan Beach Hotel ve Karacam Otel destek veriyor.

Ağırlıklı olarak arkeoloji ve kültürel miras konulu belgesellerden oluşan gösterimlerde 10’u Türkiye’den olmak üzere, Ermenistan, Brezilya, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Malta, Hollanda, İskoçya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nden toplam 30 film bulunuyor. Program’da film gösterimlerinin dışında katılımcılar ile yerli ve yabancı arkeolog ve ödül alan film yönetmenlerinin bir araya geleceği söyleşiler, panel, atölye çalışmaları, yirmi üç lise öğrencisi tarafından hazırlanan Foça’nın tarihsel dokusu konulu fotoğraf sergisi ve arkeologlar eşliğinde arkeolojik alan gezileri de var.

Foça Film Günleri Koordinatörü Deborah Semel Demirtaş Foça’nın çok özel bir yer olduğunu, düzenledikleri etkinliklerin ilçenin arkeolojik ve kültürel mirasının tanıtımının yanında, farklı kültürlerin kaynaşması, doğa ve kültür varlıklarının korunmasıyla ilgili farkındalığın arttırılması ve sürdürülebilir turizmin teşvik edilmesini amaçladığını söyledi. Deborah Semel Demirtaş; “ 18 Ekim 2018 Perşembe günü saat 18.00’de Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Govan Genç ve Jerash Savaşı filmleri ile başlıyoruz. Tüm sanatseverleri, tarihe ve değişik kültürlere ilgi duyanları, belgesel ve film üretenlerle söyleşi yapmak isteyenleri, hem izleyecekleri hem katkı yapacakları, dolu dolu 4 gün geçirmek için Foça’ya bekliyoruz” dedi.