Enes Ural'ın 'Pozitif Psikoloji İle Başarıyı Keşfet' adlı kitabı Platanus Yayınevi'nden çıktı. Psikoloji yüksek lisansını yaptıktan sonra, farklı bir bakış açısıyla başarının yakalanabileceğini keşfeden, başarısızlıkların başarıyı asla engelleyemeyeceğini öğrenen Enes Ural, edindiği tecrübe ve öğrendiği bilgileri kitabında anlatıyor.

Çıkış yolu gösteriyor

Enes Ural'ın bilgilerini herkesle paylaşmak amacıyla yazdığı bu kitap, motivasyonunu kaybedenlere adeta bir rehber niteliğinde. İçinde bolca başarı ve başarısızlık hikayeleri, konuyla ilgili yapılmış araştırmalar, deneyler ve çıkış yollarını bulabileceğiniz bu kitap ile okurun başarı veya başarısızlık kavramına daha farklı bir gözle bakmasını bekleniyor.

Ural kitap için şunları söylüyor: "Okuldan mezun oldunuz, çaldığınız kapılar bir türlü açılmıyor veya açılan kapılar kapanıyor. Zaman geçtikçe yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaya ve kendinizi başarısız hissetmeye başlıyorsunuz. Motivasyonunuz giderek düşüyor ve bir çıkış yolu bulmakta zorlanıyorsunuz. Çoğumuzun hayatımızın bir döneminde yaşadığı bu başarısızlık hissi sizi de böylesine sardıysa, başarısız olacağınıza artık inanmaya başladıysanız, orada durun ve derin bir nefes alarak bu kitabı okuyun."

Ural ayrıca şunları dile getiriyor: "Kitapta yer verilen bilimsel araştırmaların ortaya koyduğu insan davranışları analizi, önce kendinizi analiz etmeye yöneltecek ve nerede hata yaptığınızı anlamanızı sağlayacak. Kitabı okumayı bitirdiğinizde ise düşünce tarzınızı ve daha sonra da davranışlarınızı değiştirerek, yaşamınızda başarıya nasıl adım adım ulaşacağınızı kavrayacaksınız."