Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristler ödüllerini 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak törenle alacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek geceye siyaset, medya ve sanat dünyasından birçok isim davet edilirken, sanatçı Leman Sam da şarkıları ile ödül törenine renk katacak.

2008 yılında hayatını kaybeden usta çizer Eflatun Nuri anısına bu yıl ilk kez düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül töreni 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde düzenlenen ve teması‘İfade ve Basın Özgürlüğü’ olan yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden 151 çizer eser gönderdi. Çizim tekniğinin serbest olduğu yarışmada toplam 406 eser değerlendirildi. Seçici kurulunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Diken, Gazeteci Tayfur Göçmenoğlu, Leman Dergisi çizeri Behiç Pek, Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy, Eflatun Nuri’nin öğrencilerinden karikatüristler Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Zafer Güven ve Tufan Selçuk’un yer aldığı yarışmada 10 kategoride dereceye giren 11 karikatürist ödül aldı.

LEMAN SAM KONSER VERECEK

Yarışmada birinciliği Engin Selçuk, ikinciliği Hicabi Demirci, üçüncülüğü de Oktay Bingöl kazandı. Başarı ödülleri ise Mete Erden, Musa Keklik ve Murteza Albayrak’a verildi. Yarışmada Konak Belediyesi Özel Ödülleri ise iki çizer arasında paylaştırıldı. Hilal Özcan ve Yaşar Uçar ödül kazanan isimler oldu. İzmir Gazeteciler Özel Ödülünü Hasan Ceylan alırken, Önder Önerbay Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. 11 Aralık Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek ödül törenine sanatçı Leman Sam da şarkılarıyla renk katacak. Ödül törenin ardından sahne alacak olan Leman Sam, geceye katılanlara müzik keyfi yaşatacak.

EFLATUN NURİ KİMDİR?

Asıl ismi Adil Nuri Erkoç olan Eflatun Nuri, 1927 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğreniminden sonra Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde sanat eğitimine başlayan, ancak yarım bırakan Eflatun Nuri'nin yapıtları, ilk olarak 1942'de Akbaba'da yer aldı. Birçok dergi ve gazetede çizen Eflatun Nuri'nin karikatürleri yurt dışında da yayımlandı. 1969 yılında Yugoslavya'nın Üsküp şehrinde yapılan uluslararası yarışmada jüri özel ödülü kazanan ve Londra'da kişisel sergi açan Eflatun Nuri'nin son dönemde yazıları ve çizgileri, Leman, Öküz, Yeni Harman ve Kaçak Yayın'da yer aldı. Türk karikatürünün büyük ustalarından olan Eflatun Nuri, 3 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul’da yaşama gözlerini yumdu.