İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın katkıları, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam Efes Celsus Kütüphanesi'nde yapılan 'İtalyan Esintileri' konseri ile sürdü. İKSEV ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen konser İtalya Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani'nin kısa hoş geldiniz konuşması ile başladı. Ardından, yetenekli genç yıldızlardan soprano Mariasole Mainini, belkanto tenor olarak parlak bir kariyere sahip Nile Senatore ve piyanist Giorgio D' Alonzo, İtalyan Opera geleneğini temsil eden seçkin bir repertuvar sundu.

Konseri İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İtalya Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Selçuk Belediye Başkanı  Filiz Ceritoğlu Sengel ve İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio beraber izledi. İtalya'nın müzik geleneğini olanca parlaklığı ile yansıtan konser, Celsus Kütüphanesi'ni tamamen dolduran yerli ve yabancı dinleyicilerine güzel bir gece yaşattı.

33. Uluslararası İzmir Festivali, 27 Haziran Perşembe günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu'nun 'İzmirli ve İzmir'de Yaşamış Besteciler' konseri ile devam edecek. DHA