Haber/ Saadet Erciyas

Dr. Burhan Özfatura, kitabın ilk bölümünde özgeçmişini, aile şeceresini ve bazı anılarını aktarmış. Kitabın ikinci bölümündeyse, 1977 yılından bu yana Rapor, Yeni Asır, Türkiye, Dünya ve Gözlem gazetelerinde yayımlanan yazılarının bir kısmına yer vermiş.

Dr. Özfatura, kitabında dünyadaki sömürü düzenine, ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal sorunlarına ve din istismarına ilişkin yazılarını yayımlamayı tercih etmiş. İki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Dr. Burhan Özfatura, belediye başkanlarına yararlı olabileceğini düşündüğü yazıları da kitabına eklemiş.

Dr. Özfatura, kitabında mümkün olduğu kadar sakin ve yumuşak bir üslubu tercih ettiğini belirtiyor. "Özellikle politikada şahit olduğum iğrençliklere, dalkavukluklara, çıkarcılıklara, nankörlüklere, ikiyüzlülüklere, şahsiyetsizliklere pek yer vermedim. Okuyan olursa, gençlerin moralini bozmak istemedim" diye ekliyor. Dr. Burhan Özfatura, kitabı neden yayımladığını şu sözlerle dile getiriyor:

"Bu kitabı gerçekleştirmekteki asıl amacım, hayatıma yön veren, katkı koyan, dostluk gösteren bütün arkadaşlarıma, dostlarıma, öğrencilerime, meslektaşlarıma, hocalarıma, Defterdarlık’taki, Hesap Uzmanları Kurulu’ndaki, Belediye’deki mesai arkadaşlarıma, bana iki defa belediye başkanlığı yapma onurunu veren İzmir halkına ve en önemlisi devletime olan teşekkür ve minnet duygularımı tescil etmektir."

KİTABIN GELİRİ EBKOV'A

Dr. Özfatura'nın tüm maliyetini üstlendiği "Yaşadıklarım, Unutmadıklarım, Yazdıklarım" kitabının geliri, kendisinin de kurucusu olduğu Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı'na (EBKOV) bağışlanacağını belirtiyor. 1985 yılında kurulan vakfın nihai hedefinin "Engelliler Köyü" kompleksini gerçekleştirmek olduğuna dikkat çeken Dr. Burhan Özfatura, "Gelin birlikte başaralım" diyerek okura da bir davet sunuyor.