HABER / Sinan KESKİN

İzmir'in kültür sanat yaşamına yeni bir soluk getiren Gallery Mamma, küratörlüğünü İpek Candaş Atay'ın üstlendiği ilk sergisi “Benliğin Mekansızlığı” ile İzmirli sanatseverlere merhaba dedi.

İzmir’de Coffee Mamma bünyesinde yer alan Gallery Mamma, “Benliğin Mekansızlığı” adlı ilk sergiyle izleyiciyle buluştu. Sergi, resim, heykel, fotoğraf ve tekstil tasarım gibi farklı ifade olanaklarını kullanan altı sanatçıyı bir araya getiriyor. Benliği ve mekanı sorgulama üzerine kurulu eserler, bağımsız ve özerk bir sanat alanı kurgusu yaratıyor. Benlik, aidiyet ile ilintilendiriliyor. Boşlukta konumlanan insan, mekan, kimlik ve yalnızlık gibi kavramlarla ilişki kurularak, özgün bir anlatım diliyle yeniden yorumlanıyor. İzleyicisinin zihninde tamamlanmayı bekleyen her bir çalışma varlığı ve benliği sorgulamaya davet ediyor.

Çağımızın önemli bir sorunsalı aidiyet ve mekan ilişkisine, ‘aidiyetsizlik’ duygusundan kaynaklanan benliğin mekansızlığı kavramı aracılığıyla yeni bir bakış açısı getirmek istediklerini söyleyen İpek Candaş Atay, “Sergide, düşüncede somutlaşmış mekanı, mekansızlığa dönüştüren benliğin özgürlüğü sorgulanıyor” dedi.

Aygün Erkem, Dilara Özüçelik, Dilek Yurt, Ertaç Er, Sabit Baytan ve Samed Arda Selim'in eserlerinden oluşan “Benliğin Mekansızlığı” sergisi 10 Nisan'a kadar görülebilir.