Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana oyunlarına ara veren BBŞT(Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu) normalleşme sürecine geçilmesiyle perdelerini açmaya hazırlanıyor. Radyo-yu Hümayun müzikli güldürü, 28 Temmuz Salı günü Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açık Tiyatrosu’nda sahnelenecek. 

Tüm sanatseverleri bekliyoruz

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Koronavirüs salgını nedeniyle  toplu katılımla gerçekleşen tüm etkinliklere ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, “Bu süreçte pek çok şeyin olduğu gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerin de özlemini çektik. Tüm sağlık önlemlerini alarak kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şehir tiyatromuz oyunlarını yaz boyunca açık hava tiyatromuzda sahneleyecek. Tüm sanatseverleri bekliyoruz” diye konuştu.

Maske takma zorunluluğu

Sağlık önlemleri çerçevesinde 600 kişilik salona 300 izleyici alınacak. 28-29 Temmuz ile 5-6-12-13-19-20 Ağustos tarihlerinde izleyiciyle bulaşacak oyunun biletleri ‘biletinial.com’ üzerinden online olarak satılacak. 

Tiyatro girişinde ateş ölçümü yapılacak ve el dezenfektanı kullanılacak. Kapılar oyun saatinden 30 dakika önce (20:30) açılacak. Seyirci, belirli zaman aralıklarıyla, kademeli olarak salona alınacak. Gösterim süresince maske takılması zorunlu olacak. Gösteri sırasında, salonda yiyecek ve içecek tüketilmeyecek. Gösteri arasında veya bitişinde salonun boşaltılması yönlendirmelerle yapılacak.

“Yok artık!” dedirten olaylar zinciri

1900’lü yılların başında İstanbul’da babalarından kalma eski bir konakta küçücük hayatlarına sıkışmış bir aileyi anlatan oyun, Avrupa’da yeni icat edilmiş radyonun hayatlarına girmesiyle yaşanan ilginç olayları anlatıyor. Aşk, entrika ve şantajlarla dolu Radyo-yu Hümayun, tekmili birden yok artık dedirtecek bir komedi.

Özlem Lale’nin yazdığı oyunu Hakan Taner Yıldırım yönetiyor.