İzmir'in Balçova ilçesinde Belediye tarafından düzenlenen resim kursuna katılarak eğitim alan 22 kadın, yaptıkları resimlerden oluşan sergi açtı.

Balçova Belediyesi'nin Semtevleri'ndeki kurslara katılan 22 kadın, öğrenmenin yaşı yok diyerek resim dersi almaya başladı. Balçovalı kadınlar, dört ay boyunca resim öğretmeni Elif Yeşil'den kompozisyon, denge, renk tonlaması, gölgeleme konularını öğrendi. Belirli bir seviyeye gelen kadınlar tuvali ve paleti önlerine alarak resim yapmaya başladı. Birbirinden güzel eserler ortaya çıkmaya başlayınca da sergi açılmasına karar verildi. Balçova Belediyesi Kültürevi'nde açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunulan resimler beğeni topladı.

Serginin açılış kokteyline katılarak kursiyerlere birer sertifika veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya "Bu sergiye gelince kadınların isteyince ve de çalışınca her zorluğun üstesinden geldiğini, istedikleri her başarıya imza atabileceklerini tekrar gördük. Kurslara katılarak bu güzel çalışmalara imzasını atan arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.