Merkezi İzmir de bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) ile Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKDD), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nü, İzmirli kadın ressam, şair ve müzisyenlerin katılımı ile İzmir Sanat merkezinde kutlayacak.


Devlet eski bakanlarından ve Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Türk kadınının, uzun bir yolculuk ve zorlu bir serüvenden geçerek geldiği bu günlerde; geçmişten geleceğe uzanan bu serüvenin izini sürmek, sanatın ve kadının değerini bir kez daha vurgulamak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirtti.
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Derneği Genel Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan da; “Çağımız insanı, yalnızlığını çoğaltan popülist kültürün işgali altındadır. Savaşlar, doğal afetler hepimizi hızla yok oluşa sürüklerken en çok bedel ödeyenler kadınlar ve çocuklardır. Bu nedenle, günümüzde barış ve kardeşlik için, doğal hayatın korunması için direnen kadınlar, bu kentin mitolojik kahramanları olan Amazonların torunlarıdır. Aslında farklı duruşu, söylemi olan her kadın bir Amazondur. Barışı ve sevgiyi baz alan her sanatçı da aktivisttir. Bu nedenle günümüzün Aktivistlerini, birer Amazon olarak olarak değerlendiriyorum. Bu inançla İzmir'de yaşayan ressam, şair, müzisyen ve sinema alanında çalışmalarıyla örnek olmuş sanatçılarımızla 15 Nisan'da bir araya geleceğiz. Bütün sanatçılarımızı, halkımızı etkinliğimize bekliyoruz dedi.