Kültür Sanat-Sen, Devlet Tiyatroları (DT) sahne ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu’nun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ilgili Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İzmir Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Levent Ulukut ve Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Eroğlu ile İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Sözleşmeli Sanatçısı Sıddık Akın Kurt hakkında soruşturma izni verildiğini duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nde “Karıncalar- Bir Savaş Vardı” adlı oyunun provalarında ve temsilinde görev alan 19 kamu çalışanının Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Koronavirüse yakalanan ve tedavisi hastanede süren Ali Cem Köroğlu 5 Aralık 2020’de hayatını kaybetmişti. Yaşananların ardından Kültür Sanat-Sen; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü ve konuyla ilgisi ve ihmalleri tespit edilecek diğer kamu görevlileri hakkında 8 Aralık 2021’de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve soruşturma izni verilmesini talep etmişti.

Kültür Sanat-Sen, yayımladığı açıklamayla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İzmir Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Levent Ulukut ve Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Eroğlu ile İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Sözleşmeli Sanatçısı Sıddık Akın Kurt hakkında soruşturma izni verildiğini duyurdu.

Açıklama metni şöyle:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nde; ‘Karıncalar- Bir Savaş Vardı’ isimli eserin provalarında ve temsilinde görev alan on dokuz kamu çalışanının Covid-19 virüsüne yakalanması ve bunun sonucunda da eserin kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu’nun virüs sebebiyle hayatını kaybetmesi hususlarında, başta Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmak üzere, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü ve konuyla ilgisi ve ihmalleri tespit edilecek diğer kamu görevlileri hakkında, 08.12.2021 tarihinde sendikamız tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş idi.

Konunun savcılıkça incelenmesi sonucunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığından 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun gereğince ilgililer hakkında soruşturma izni verilmesi talebinde bulunulmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 08.04.2021 tarih ve 4 sayılı Bakan Oluru ile konunun adli makamlarca da incelenmesi ve araştırılmasını teminen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İzmir Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Levent Ulukut ve Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Eroğlu ile İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Sözleşmeli Sanatçısı Sıddık Akın Kurt hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 3/e, 6 ve 9. maddeleri uyarınca ‘Soruşturma İzni’ verildiğini kamu oyuna duyururuz.

5 Aralık 2020

Ali Cem Köroğlu’nu Covid-19 yüzünden kaybettik.

Unutmadık

Unutturmayacağız,

Sebep olanlardan hesap soracağız dedik.

Tam 145 gün oldu seni kaybedeli Ali Cem…

Adaletin yerini bulması için, sorumluların cezalandırılması için takipçisiyiz.

Unutmadık

Unutturmayacağız

5 Aralık 2020

Ali Cem Köroğlu

Seni kaybettik…”