Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve ödülleri Aralık ayında sahiplerini bulan 37. Dyo Sanat Ödülleri’nin İzmir Sergisi açılışı 17 Ocak 2018 Çarşamba akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak.
Seçici kurulu Prof. Dr. Şeniz Aksoy, Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Neş’e Erdok, Prof. Dr. Hasan Kıran, Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Müdürü İhsan Yılmaz’dan oluşan 37.Dyo Sanat Ödülleri’nde ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, seçici kurulun 2 aşamalı değerlendirmelerinin ardından belirlendi. Pentür dalında Sidar Bakı’nın “İsimsiz” ve Murat Özbakır’ın “Doğa-Beden-Kent I”, özgün baskı dalında ise Semih Çınar’ın “Atık No.1” adlı eseri ödüle layık görüldü.
Ödül töreni ve ilk sergisi Eskişehir’de yapılan 37.Dyo Sanat Ödülleri’nin ikinci sergisi İzmir’de açılacak. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 56 eser, 17 Ocak – 15 Şubat 2018 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Eserler İzmir’den sonra Bursa, Ankara, Adana ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 37.Dyo Sanat Ödülleri etkinlikleri kapsamında, sergilerin yapılacağı 4 ilde “Dünyada ve Türkiye’de Resim Sanatı ve Yeni Sanat Yaklaşımları” konulu paneller düzenleyecek. İzmir’deki panel 7 Şubat 2018 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşecek.