Futbol bitti... Süper Lig bizi ilgilendirmiyor... Artık burnumu başka sporlara sokma zamanı. Transfer dönemine kadar bir şeylere sarmak lazım. Derken aradığımı ekranda kanal gezerken buldum.
Merve Aydın...
Sporu biraz takip edenler Merve'yi iyi hatırlar...
2012 Olimpiyatları'nda 800 metre seçmelerinde sakatlanınca gözyaşlarına boğulmuş, ancak tek ayakla da olsa bitiş çizgisini geçmişti. 80 bin kişi de bu güzel hareketi ayakta alkışlamıştı. Milli sporcumuz o gün şu açıklamayı yapmıştı: "Sakatlandığım anda, ailemi, antrenörümü, çektiğim acıları ve Türk halkını düşündüm, yarışa devam ettim."
O zaman herkes bu duygusallığa kapıldı gitti. “Sakatlıktır, aksiliktir” diye düşünüldü.
Ancak bu kızımız sonrasında televizyon yarışmalarına kendini kaptırdı. Oralarda atlayıp zıplamaya başladı. Ekran fenomenliği ve para daha da tatlı geldi.
Bundan bana mı ne?
Şimdilerde tişortönün üzerine “01.58.64 RIO MRV” yazdırmış. Ekrana bakan merak ediyormuş “Bu ne anlama geliyor?” diye... Anlamı Merve Aydın'ın Rio Olimpiyatları'nda koşmak istediği dereceymiş. Peki Brezilya'nın başkenti Rio de Jenario'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları'na hemen hemen 1 yıl kaldı... Rakipleri planlamalarını yaptı, antrenmanlarını uyguluyor bile...
İşte beni ilgilendiren kısmı bu....
Ay yıldızlı formayla Türkiye'yi temsil edecek sporcu, Olimpiyatlara bu şekilde mi hazırlanıyor?
Yarışmada yemek yok, o yok, bu yok. Bir deri bir kemik kalmış durumdalar. Az daha devam ederse elden ayaktan düşecekler. Hemen başlasa 6 ayda fiziksel olarak kendine gelemez. İşte bizim profesyonel sporcularımızın hali...
Hani internette dolaşan fotolar var ya, “Hayal edilen ve gerçekte olan” diye... İşte onlar gibi durumumuz. Merve'nin tişörtü hayal edilen, gerçekler hepsinden acı... Yine sakatlanıp bırakırsa iki Olimpiyat üst üste bunu kimse yemez. Haa bir de Süreyya Ayhan vardı. Hatırlarsanız, Dünya Şampiyonluğu'na koşarken, Rus atlet Tatyana Tomashova'ya geçilmişti. Ayhan ve aynı zamanda eşi olan antrenörünün basın toplantısındaki açıklamaları ise bahanenin sınırlarını zorlamıştı. Ayhan'ın regl olduğu için ikincilikte kaldığnı belirtmişlerdi.
Başarısız olması halinde Merve ne der bilemem... “Tatlı oyununda başarısız olunca hakkımı alamadım. Adadaki arkadaşlar hepsini kendi yedi. Yine gözyaşlarımızı tumamadım. Enerjim bitti, koşamadım”
Bahane mi yok, koş Merve koş...