Dr. Abdurrahman Öz, Şanlıurfa’da aile hekimidir. Hastalarından birinden Kovid-19 bulaşır. 14 gün evde tedavi olup karantinada kalır. Aynı evde ayrı odalarda eşinden, çocuklarından ayrı geçen anlar cehennemi yaşatır ona. O günlerde sosyal medyada kaldığı odada kendisini kapı eşiğinden seyreden küçük oğlunun fotoğraflarını paylaşır. Karantina sonunda “1 hafta daha çalışma” denir Dr. Öz’e. 21 gün sonunda da işinin başına döner. Hasta bakmayı sürdürür.

Bakın sonrasını nasıl anlatıyor Dr. Abdurrahman Öz: “Bugün açıklanan bordroda sağolsunlar 10 günlük maaş yatırmışlar. Üzüldüğüm nokta; bu süreçte birçok hasta maaşı kesilmesin diye gelip benden rapor aldı ve almaya devam ediyor. Ben aile hekimi olarak hastalanırsam sözleşmemde çalıştığım gün kadar maaş alabiliyorum. Alkışlamaya devam edin bizi.”

Dr. Öz derdini Twitter’dan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e aktarır: “Sayın Valim! Geçen yıldan kalan yıllık iznimi bile kullanamadım, izinleri kapatmıştınız. Hafta sonları bile evden hasta arayıp filyasyon çalışması yaptım. Sonra Kovid-19 oldum ve 21 gün tedavi aldım. Çok şükür iyileştim ama cezalandırıldım!..”

Korona sürecinde ilginç olduğu kadar iç acıtıcı bir durum değil mi? Bu süreçte ön safta böyle özverili çalışan hekim nasıl mağdur edilir? Doktor Öz keyif yaparken kapmadı ki bu virüsü. Çalışırken kaptı ve hastalandı. Ve düşünün… Dr. Öz isyan ederken aynı kentte meslektaşı adaşı Dr. Abdurrahman Demir, koronadan toprağa veriliyordu!

Dr. Öz, sorunun para değil verilen emekler, alınan riskler, kaybedilen canlar, virüsü bulaştırdıkları eş ve çocuklar olduğunu kaydediyor ve ekliyor: “Milyonlar verseniz canımızdan değerli değil. Ama kestiğiniz 3-5 kuruş zorumuza gidiyor. Para vermeseniz de ben bu işi -hekimliği- yapacağım!..”

Abdurrahman Hocam…

Gelmiş geçmiş olsun öncelikle…

İyi ki sizi malulen emekliye sevketmediler!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da aynı anlarda şöyle diyordu:

“83 milyon yeniden birleşelim. Savaşa kaldığımız yerden devam edelim, var mıyız?”

Fransa, sağlık çalışanlarına 8 milyar Euro ekstra ödeme yapıyordu.

Bizde de Kovid-19 geçiren hekimden, sağlık çalışanlarından maaş kesintisi yapılıyor (!)

Sözün bittiği yerdeyiz!..